VIDEO/ Poslušajte kako se Izet Hajrović snašao za mikrofonom

Reprezentativcu BiH karijera u padu, prelazi u manji klub, ali je odlučio da se okuša kao reper!

Sport 30.01.18, 09:24h

Reprezentativcu BiH karijera u padu, prelazi u manji klub, ali je odlučio da se okuša kao reper!
Hajrović je u Werderu od ljeta 2014., a sezonu 2015/15. proveo je na posudbi u Eibaru. Prije toga igrao je i za Galatasaray te Grasshopper iz Züricha u Švicarskoj, nedaleko od mjesta Brugg u kojem se rodio

 

Dinamo radi na dovođenju bosanskohercegovačkog reprezentativca Izeta Hajrovića koji je na izlaznim vratima bundesligaša Werdera, donosi portal SportSport.

 

Hajrović je u Bremenu "na ledu" neko vrijeme. U dosadašnjem dijelu sezone skupio je svega 180 minuta, i to dok je trener bio Alexander Nouri. Nakon njegove smjene krajem oktobra, kad je momčad preuzeo Florian Kohfeldt, Hajrović nije odigrao ni minute!

 

Werder je za Hajrovića godišnje izdvajao 2,5 miliona eura, što je dvostruko veći iznos od rekordera "modrih" po primanjima, Hilala Soudanija. No vjerovatno će 26-godišnji veznjak pristati i na manju plaću kako bi napustio Werder jer mu je karijera u padu. Ugovor mu vrijedi do ljeta ove godine, a tržišna vrijednost mu je milion eura.

 

- On odlazi u inozemstvo, sve bi trebalo biti završeno do srijede - kazao je Frank Baumann, sportski direktor Werdera i njegov bivši igrač.

 

Hajrović je u Werderu od ljeta 2014., a sezonu 2015/15. proveo je na posudbi u Eibaru. Prije toga igrao je i za Galatasaray te Grasshopper iz Züricha u Švicarskoj, nedaleko od mjesta Brugg u kojem se rodio.

 

Nastupao je za mlađe selekcije Švicarske (U-20, U-21) te u prijateljskoj utakmici A-vrste protiv Tunisa 2012., no Ottmar Hitzfeld nije mu davao previše šansi pa je već iduće godine promijenio sportsko državljanstvo i dobio pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu. Za "zmajeve" je prikupio 24 nastupa i zabio pet golova, a bio je i dio momčadi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

 

Osim nogometne, bacio se i u muzičke vode. Izazvao je pratioce na Facebooku da mu daju 5000 lajkova na jednu objavu pa će odrepati jednu pjesmu. Nije to bio nikakav problem za njegove obožavatelja, a Izet se dobro snašao za mikrofonom.

 

 

(24sata, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI