USPJEH PRODUKCIJE DEPO IZ SARAJEVA

Promocija TV serije "Orient Express" i bosanskog humora na čuvenoj Sorboni

Mediji 29.01.18, 18:13h

Promocija TV serije
Javna prezentacija serije, uz prikazivanje dvije epizode i prisustvo autora ideje i reditelja Jasmina Durakovića, zakazana je za 17. mart ove godine u Parizu. Projekcija sa francuskim titlovima i prezentacija bit će održana u jednom od prostora Univerziteta Sorbona, uz prisustvo javnosti i medija

 

Jezik i humor u domaćoj TV seriji „Dobrodošli u Orient Express“ izučava se ove školske godine na čuvenoj Sorboni. Naime, studenti Odsjeka za južnoslavenske jezike na ovom univerzitetu su od septembra do januara ove godine prevodili na francuski jezik i analizirali nadaleko poznati bosanski humor kroz ovu  seriju. Javna prezentacija njihovog rada, uz prikazivanje dvije epizode i prisustvo autora ideje i reditelja Jasmina Durakovića, zakazana je za 17. mart ove godine. Projekcija i prezentacija bit će održana u jednom od prostora Univerziteta Sorbona, uz prisustvo i široke javnosti.

 

Do realizacije ovoga projekta došlo je putem organizacije Series Balkans, koja je seriju prvo prikazala na festivalu u Ateni, te potom na čuvenom TV festivalu FIPA u Parizu. Nakon odličnih reakcija publike, serija je zapala za oko profesorima koji vode ovaj odsjek i upravo su nju izabrali kao primjer koji treba izučavati na ovome čuvenom univerzitetu u okviru fakultetskog programa.

 

Sredinom januara u Studiju 2 u Vogošći počelo je snimanje prvog ciklusa nove domaće tv serije "Dobrodošli u Orient Express", koja nastaje po ideji Jasmina Durakovića i scenariju Dževada Hadžića, te pod rediteljskom palicom Durakovića i mladog Emira Kapetanovića. Emitiranje ove serije kreće uskoro na TV1. Glavne uloge u seriji igraju: Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Bojana Gregorić, Vanesa Glodjo, Rijad Gvozden, Haris Burina, Edhem Husić, Armin Omerović, Maja Zećo i mnogi drugi glumci iz BiH i regiona.

 

 

Prije toga su u produkciji DEPO-a snimljeni piloti za ovu seriju i nakon uspjeha i izuzetne gledanosti, došlo je do nastavka snimanja serijala.

 

(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI