IZA KULISA NOVOG BH. SERIJALA/ KAKO POPITI SAVRŠENU KAFU

Nismo ih morali tražiti po setu, svi glumci uvijek na OVOM mjestu: Jagma oko kafe aparata za 'šoljicu više'

Mediji 29.01.18, 09:34h

Nismo ih morali tražiti po setu, svi glumci uvijek na OVOM mjestu: Jagma oko kafe aparata za 'šoljicu više'
Da bi se napravio savršeni espresso, potrebno je poštovati određena pravila, jer lošim načinom spravljanja može biti upropaštena i najkvalitetnija kafa

 

 

marcaffe-1
marcaffe-2

U nedjelju, 28. januara, u Studiju 2 u Vogošći, pala je posljednja klapa prvog ciklusa novog domaćeg tv serijala "Dobrodošli u Orient Express", a nakon dvije sedmice iscrpljujućeg snimanja, ekipa nije krila zadovoljstvo urađenim poslom.


Rezultat će uskoro biti pred gledaocima, koji će ovu seriju već od idućeg mjeseca moći pratiti u programu TV1.

 

A za bolji ugođaj i što opušteniju atmosferu na setu, između ostalih pobrinula se i kompanija Marcaffe iz Kiseljaka koja je ekipi svaki dan obezbijedlila savršenu kafu i tople napitke. A da bi se napravio savršeni espresso, potrebno je poštovati određena pravila, jer lošim načinom spravljanja može biti upropaštena i najkvalitetnija kafa.


Iz kompanije Marcaffe poručuju da je za vrsnoću kafe presudna dobra voda, kvalitetna kafa, temperatura i odgovarajući način pripreme. U to se uvjerila i ekipa našeg serijala, pa je oko kafe aparata gotovo stalno vladala jagma za 'šoljicu više'.


Serija „Dobrodošli u Orient Express“ nastaje po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, a autor scenarija je Dževad Hadžić. Uz Durakovića, režiju potpisuje i mladi bh. autor Emir Kapetanović, direktor fotografije je poznati i nagrađivani bh. snimatelj Šahin Šišić, scenografiju je radila Maja Cerić, kostimografiju Belma Žiško, dok produkciju čitavog projekta vode Amira Kudumović-Gorgulu i Angelina Albijanić-Duraković.


Glavni akteri serije su najpopularniji glumci u BiH (Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Vanesa Glođo, Saša Petrović, Haris Burina, Tatjana Šojić, Zana Marjanović, Edhem Husić, Semir Krivić, Mirsad Tuka, Slaven Knezović, Robert Krajinović) te glumci  iz Hrvatske i Srbije, Bojana Gregorić, Ivo Gregurević, Maja Šipovac i Mina Manojlović Vodušek. Tu su i mlade bh. glumačke snage Armin Omerović, Maja Zećo, Rijad Gvozden, Andrea Aković, Nedim Malkočević, Staša Dukić, Nerman Mahmutović, te mladi glumci iz regiona, ali i specijalni gosti.


Nova domaća serija "Dobrodošli u Orient Express" se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom ovdašnjem hotelu koji pokušava da nađe svoju priču u tranizcijskom novom vremenu. Žanrovski gledano, to je klasični humoristički sitcom sa specifiičnim bosanskim humorom i ovdašnjim sarajevskim junacima.


Partneri serije su domaće kompanije Sarajevska pivara, Ekoline Kovan iz Gračanice i Klas d.d. Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI