Svjetsko prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Rukometni Zmajevi saznali protivnika u baražu, ali zbog slučaja 'Nuić' odigravanje meča pod upitnikom

Sport 27.01.18, 18:33h

Rukometni Zmajevi saznali protivnika u baražu, ali zbog slučaja 'Nuić' odigravanje meča pod upitnikom
Bosna i Hercegovina, ukoliko izbori baraž, u prvom susretu s Norvežanima igrat će u gostima 8. juna, dok je revanš 14. juna

 

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u baražu za Svjetsko prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj igrati protiv selekcije Norveške, odlučeno je danas žrijebom u Zagrebu.

 

No, za sada je neizvjesno da li će bh. reprezentacija uopće i nastupiti u baražu. Iako je uvjerljivo osvojila prvo mjesto u kvalifikacijskoj grupi, bh. selekcija bi mogla ostati bez baraža zbog slučaja "Nuić", odnosno nastupa Tomislava Nuića koji nije bio u zapisniku za meč protiv Švicarske. Švicarci su uputili zvaničnu žalbu Evropskoj rukometnoj federaciji koja zbog toga ni do danas nije registrirala tu utakmicu, a konačan epilog ovog slučaja bit će poznat za nekoliko dana.

 

Bosna i Hercegovina, ukoliko izbori baraž, u prvom susretu s Norvežanima igrat će u gostima 8. juna, dok je revanš 14. juna.

 

U ostalim susretima baraža igraju: 

 

Srbija - Portugal
 

Litvanija - Island
 

Češka Republika - Rusija
 

Slovenija - Mađarska
 

Bjelorusija - Austrija
 

Makedonija - Rumunija
 

Holandija - poraženi iz meča finala EP-a Švedska /Španija
 

Hrvatska - Crna Gora

 

Zasad su poznata tri učesnika SP-a iz Evrope, domaćini Njemačka i Danska, branitelj naslova Francuska, a četvrti će biti poznat u nedjelju nakon finala EP-a između Španije i Švedske.

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI