evo šta vas čeka

Vrijeme do kraja januara i početkom februara: Najprije suho, a onda...

Hronika 22.01.18, 14:52h

Vrijeme do kraja januara i početkom februara: Najprije suho, a onda...
Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, jutarnje temperature zraka kretat će se između minus pet i jedan stepen Celzijusov u Bosni, a u Hercegovini do sedam stepeni

 

U Bosni i Hercegovini će do kraja sedmice preovladavati umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme, prenosi Anadolu Agency (AA).


Prijepodne u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni mogući su magla ili niska oblačnost. U centralnim i sjevernim područjima Bosne u jutarnjim satima očekuje se mraz, a u Hercegovini slaba do umjerena bura.


Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, jutarnje temperature zraka kretat će se između minus pet i jedan stepen Celzijusov u Bosni, a u Hercegovini do sedam stepeni.

 

Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni imat će vrijednosti od dva do osam stepeni Celzijusovih, a u Hercegovini do 12.

 

U ponedjeljak i utorak (29. i 30. januar) zadržat će se suho i stabilno vrijeme. Od srijede 31. januara pa do 5. februara, prema sinoptičkim kartama, očekuje se nestabilno vrijeme sa snijegom i susnježicom u Bosni i kišom u Hecegovini.

 

Temperature zraka bit će niže u odnosu na posljednju sedmicu januara. Maksimalne temperature kretat će se između minus dva stepena Celzijusa i tri u Bosni, a u Hercegovini do pet stepeni.

 

(AA/mr)

BLIN
KOMENTARI