skandal oko podataka o stanovništvu u bih

SDP traži hitno objašnjenje od Zvizdića i SDA: Zašto ste priznali popis stanovništva kojeg su objavile vlasti RS-a?

Front 19.01.18, 11:52h

SDP traži hitno objašnjenje od Zvizdića i SDA:  Zašto ste priznali popis stanovništva kojeg su objavile vlasti RS-a?
Na ovaj način Zvizdić i SDA nastavljaju sa antidržavnom politikom kojom se direktno ugrožava i ono malo digniteta kojeg BiH ima u očima Brisela i Evropske komisije


Socijaldemokratska partija BiH traži od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića da hitno objasni javnosti kako su i zašto u odgovorima na Upitnik EU korišteni različiti podaci o popisa stanovništva BiH? 

 

Na osnovu kojeg zakona i čije odluke su Zvizdić i SDA odlučili priznati popis stanovništva kojeg su objavile vlasti Republike Srpske, kada su jedini podaci o popisu koje je prihvatio EUROSTAT podaci popisa stanovništva BiH kojeg je objavila Agencija za statistiku BiH?

 

Na ovaj način Zvizdić i SDA nastavljaju sa antidržavnom politikom kojom se direktno ugrožava i ono malo digniteta kojeg BiH ima u očima Brisela i Evropske komisije.

 

Ovakav potez pokazuje još jednom kakav katastrofalan mehanizam koordinacije je Bakir Izetbegović dogovorio sa Miloradom Dodikom u kafani u Lukavici 2016.godine.

 

Skandal sa dvostrukim podacima broja stanovništva kojeg BiH šalje u Brisel vrhunac je licemjerja politike Zvizdića i SDA koji ponovo jedno govore ujutro, drugo misle u podne, a treće rade popodne.

 

Cijenu ovakve pogubne politike SDA nastavit će plaćati svi građani BiH- navodi se u saopćenju SDP BIH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI