VIDEO/ Izet ef. Čamdžić o odlasku mladih iz BiH

Hodža iz Zavidovića postao hit na internetu: Mladi ne idite, bit će novih kladionica!

Hronika 18.01.18, 11:35h

Hodža iz Zavidovića postao hit na internetu: Mladi ne idite, bit će novih kladionica!
On je govorio o svađama i sukobima političara u BiH, otvaranju kladionica i besperspektivnoj ekonomiji države koja “teško da će nadmašiti jednu pijacu”, zbog čega je postao pravi hit društvenih mreža

 

Imam iz Zavidovića, Izet ef. Čamdžić, za kratko vrijeme postao je hit društvenih mreža nakon što je objavljen snimak njegove poruke vjernicima u kojoj je govorio o problemu odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine.

 

Čamdžić se osvrnuo na to kako je teško zadržati mlade ljude u BiH te se, zajedno s vjernicima, zapitao šta to naša država nudi mladima da ih zadrži u njihovoj domovini.

 

“Da vi trebate svome sinu ili kćerki, koji jutros pakuju kofere da krenu na radno mjesto u Njemačkoj, Austriji ili Švedskoj, šta biste mu vi rekli da ne pakuje kofer i ostane ovdje. Rekli bi mu: Nemoj ići, kapije preduzeća su zaključane u Zavidovićima”, poručio je Čamdžić.

 

On je govorio o svađama i sukobima političara u BiH, otvaranju kladionica i besperspektivnoj ekonomiji države koja “teško da će nadmašiti jednu pijacu”, zbog čega je postao pravi hit društvenih mreža.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI