Aktuelni predsjednik Štajerske privredne komore potvrdio

Dijana Đuđić, misteriozna milionerka iz Prijedora, kreditirala i porodicu bivšeg direktora Perutnije Ptuj!

Hronika 16.01.18, 13:40h

Dijana Đuđić, misteriozna milionerka iz Prijedora, kreditirala i porodicu bivšeg direktora Perutnije Ptuj!
Dr. Roman Glaser, bivši dugogodišnji direktor Perutnine Ptuj i sadašnji predsjednik Štajerske Privredne komore, potvrdio da su njegova supruga i sin uzeli kredite od Dijane Đuđić

 

Dr. Roman Glaser, bivši dugogodišnji direktor Perutnine Ptuj i sadašnji predsjednik Štajerske Privredne komore, za slovensku Večer je potvrdio pisanje web portala Požareport da su njegova supruga Nada i sin Andrew od misteriozne milionerke iz Prijedora Dijane Đuđić (kao i SDS) uzeli dva kredita i to jedan od slovenskih banaka i drugi preko neke evropske banke (pretpostavlja se iz Mađarske), te da su krediti osigurani nekretninama.


Riječ je o sumama od 300.000, odnosno 120.000 eura, a Glaser je za to Večer u pisanom odgovoru i potvrdio, te naveo da to smatra potpuno normalnom uslugom sa kojom njegov posao nije nikako bio povezan. Također je najavio da će on i njegova porodica zbog nepoštivanja načela tajnosti bankarskog poslovanja preispitati sve procedure kako bi zaštitili lični integritet.

 

On nije objasnio za šta je njegovoj porodici trebao zajam, a kao prvi prvi čovjek Perutnine Ptuj, kako navodi Večer, imao je visoke prihode. Također nije rekao ni zašto su krediti uzeti od Đuđićeve, a ne banaka.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI