uputit će i pismo ambasadi RH

Bošnjački pokret najavio proteste uoči dolaska hrvatske predsjednice u RH: STOP 'tuđmanizaciji'!

Front 16.01.18, 11:09h

Bošnjački pokret najavio proteste uoči dolaska hrvatske predsjednice u RH: STOP 'tuđmanizaciji'!
Tokom protestnog okupljanja javnosti će biti prezentiran tekst pisma predsjednici i cjelokupnoj javnosti Republike Hrvatske sa upozorenjima da politika "tuđmanizacije" vodi destabilizaciji regiona i opasnosti od obnove ratnih sukoba

 

Bošnjački pokret  ispred Ambasade Republike Hrvatske, Trg djece Sarajeva  u srijedu 17.01.2018. godine sa početkom u 11,00 sati organizuje mirne proteste građana zbog politike aktuelnih vlasti Hrvatske prema državi Bosni i Hercegovini i bošnjačkom narodu.


U mirnim protestima će učestvovati simbolično dvadeset i dva građanina Bosne i Hercegovine zbog opredjeljenja predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da, dvadeset dvije godine nakon Mirovnog sporazuma, politiku međudržavnih odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine gradi na principima i politici predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana iz perioda udruženog zločinačkog poduhvata, agresije na Bosnu i Hercegovinu i progona bošnjačkog stanovništva od tadašnje vojske Republike Hrvatske.

 

Tokom protestnog okupljanja javnosti će biti prezentiran tekst pisma predsjednici i cjelokupnoj javnosti Republike Hrvatske sa upozorenjima da politika "tuđmanizacije" vodi destabilizaciji regiona i opasnosti od obnove ratnih sukoba. Učesnici protesta po završetku okupljanja pismo će uručiti Ambasadi Republike Hrvatske - navodi se u saopćenju Bošnjačkog pokreta.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI