VIDEO/ NEKAD SMO PARIRALI KLINIKAMA U BEČU, A DANAS...

Dr. Gavrankapetanović nakon odlaska sa KCUS-a: Misle da su me pobijedili? Varaju se... Evo zašto sam otišao!

Hronika 14.01.18, 16:24h

Dr. Gavrankapetanović nakon odlaska sa KCUS-a: Misle da su me pobijedili? Varaju se... Evo zašto sam otišao!
Između ostalog, dr. Gavrankapetanović je podsjetio i da je Sarajevo nekad moglo parirati kliničkim centrima od Beča do Atine, ali da danas, zbog loše politike uprave KCUS-a, u Sarajevu više nema ko operisati djecu

 

 

- Varaju se ako misle da su pobijedili. Otišao sam da se vratim - poručio je ugledni sarajevski, ali i evropski ortoped, dr. Ismet Gavrankapetanović gostujući sinoć u emisiji Centralni dnevnik kod Senada Hadžifejzovića.


Po izboru gledalaca Face TV-a, dr. Gavrankapetanović proglašen za ličnost 2017. godine, a sinoć je, govoreći o situaciji na KCUS-u, ponovo ustvrdio da odlazi zbog mobinga koji nad njegovim kolegama i njim posljednjih mjeseci vrši direktorica ove bolničke ustanove dr. Sebija Izetbegović.


Rekao je da su progonjeni svi ljekari koji se nisu slagali sa njenom politikom, za koju on sam tvrdi da je "izrazito štetna za KCUS, i da je načinila nepopravljivu štetu po zdravstveni sistem Bosne i Hercegovine".


Podsjetio je i da je Sarajevo nekad moglo parirati kliničkim centrima od Beča do Atine, ali da danas, zbog loše politike uprave KCUS-a, u Sarajevu više nema ko operisati djecu.
 

- Vi sada u Sarajevu nemate kome odvesti dijete sa malignim tumorom kosti. Nema ko operisati dijete koje ima kompliciran prelom. Nemate gdje odvesti dijete sa posebnim potrebama... Gdje mislite odvesti bebu kojoj treba otvoriti kuk, upitao je dr. Gavrankapetanović, ističući da je to poraz i KCUS-a i kompletnog zdravstvenog sistema u BiH.


Njegovo gostovanje pogledajte u prilogu Face TV-a...

 

 

8DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI