Osumnjičenima određen 24-satni pritvor

Riješen slučaj otmice 15-godišnjakinje iz Sarajeva: Nisu dobili novac za mladu, pa pozvali policiju!

Hronika 13.01.18, 10:06h

Riješen slučaj otmice 15-godišnjakinje iz Sarajeva: Nisu dobili novac za mladu, pa pozvali policiju!
Od izvora bliskog istrazi Avaz saznaje da se R. S., prema ranijem dogovoru svoje i porodice S. V., koja je prijavila slučaj MUP-u Kantona Sarajevo, trebao oženiti djevojčicom

 

 

Pripadnici MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona prekjučer su uhapsili R. S. (20) iz mjesta Prača na Palama i I. Z. (23) iz mjesta Kaljani, također na Palama, zbog sumnje da su u ranijem periodu oteli 15-godišnju djevojčicu S. V. s područja Kantona Sarajevo.

 

Pozvali policiju

 

Od izvora bliskog istrazi Avaz saznaje da se R. S., prema ranijem dogovoru svoje i porodice S. V., koja je prijavila slučaj MUP-u Kantona Sarajevo, trebao oženiti djevojčicom.

 

Isti izvor za Avaz otkriva da je dogovoreni brak propao jer porodica R. S. nije dala novac, a kako je ranije ugovoreno. Inače, nesuglasice u vezi s plaćanjem za maloljetnu nevjestu trajale su duže vrijeme. Kada je taksista I. Z. djevojčicu odvezao u Kaljane, gdje inače živi porodica mladoženje R. S., a od novca nije bilo ništa, njeni najbliži pozvali su MUP Kantona Sarajevo.

 

Zadržani u Tužilaštvu

 

Pripadnici Policijske stanice Prača istog dana u periodu od 18.20 do 18.50 sati uhvatili su obojicu osumnjičenih. Na teret im se stavlja krivično djelo otmica. Obojica su predata u Tužilaštvo KS.

 

- Osumnjičenima je određeno 24-satno zadržavanje. Nakon što ih tužilac ispita u zakonskom roku, odlučit će o daljnjim mjerama protiv njih - kazala je za Avaz Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI