VIDEO/ Odmotava se hobotnica

Ko je djevojka koja je finansirala kampanju Janeza Janše: Ko će njoj dati 500.000 eura?! To vjerovatno neko stoji iza nje!

Hronika 12.01.18, 15:26h

Ko je djevojka koja je finansirala kampanju Janeza Janše: Ko će njoj dati 500.000 eura?! To vjerovatno neko stoji iza nje!
Po nalogu Interpola Slovenije, više agencija u BIH provjeravalo je poslovanje i imovinu kontroverznog slovenačkog biznismena iz Maribora Roka Snežića

 

Snežić je kako je povrđeno iz više policijskih izvora vlasnik dva pravna subjekta u Banjaluci, prenosi N1.

 

Dovodi se u vezu sa prijedorčankom Dijanom Đuđić, koja je ranije pozajmila 450.000 eura stranci bivšeg slovenačkog premijera Janeza Janše.

 

Tokove novca prate, saznajemo nezvanično, agencije iz BIH, ali istrage još nema.

 

Ispred stana porodice Đuđić u Prijedoru slovenački novinari se raspituju za Dijanu. Ova 33-godišnja mlada žena u Sloveniji je pozajmila 450.000 eura, po kamatnoj stopi od svega 2% u tri tranše i to - stranci bivšeg premijera i lidera opozicionog SDSa Janezu Janši.

 

Prva tranša od 150.000 eura je već operativna. Komšije u nevjerici da Đuđićevi imaju toliki novac.

 

"Znam curu da je fina i da radi u banci i familija poštena. Čudi me da ima toliki novac da posuđuje";

 

"Ko će njoj dati 500.000 eura, ja znam za porodicu da je ta porodica fina";

 

"Bože sačuvaj, blago njoj, meni ne treba, tuđe mi ne treba, a sumnjam da je njeno";

 

"To vjerovatno neko stoji iza nje", kažu građani koji poznaju Dijanu Đudić.

 

Ko je tajanstvena Dijana koja finansira kampanju bivšeg premijera Slovenije Janeza Janše, te otkud joj novac?

 

Đuđićeva je saznajemo pravnica, koja trenutno kako nam je rečeo ne radi u RUGIPU, mada nisu demantovani navodi da je ranije radila u nekoj od njihovih jedinica katastra.

 

Ima firmu u malom slovenačkom mjestu Spodnje Hoče, a poznanica je kontroverznog biznismena iz Slovenije Roka Snežiča. Iako ovaj Mariborčanin negira da ju je ikad upoznao, snimci iz banjalučkog restorana Stara Ada to potvrđuju.

 

Isplata odšteta i klub Kapo, saznajemo nezvanično iz policijskih izvora u vlasništvu su Roka Snežića. U posljednjim intervjuima poručuje da će se se u Sloveniju vratiti kada se promijeni vlast.

 

Ranije je izjavljivao da ako slučajno ne platiš neki porez državi, nisi nepošten, ti si snalažljiv. A usred predizborne kampanje i afere o porijeklu pozajmljenog novca opozicioni SDS objavljuje:

 

"Danas je SDS vratio zajam posuđen od državljanina BiH Dijane Đuđić. Već je otplaćeno 150 tisuća eura s kamatama, a preostali zajam neće biti povučen zbog raskida ugovora. Kao što je stranka izvijestila na tviteru, odluka je donešena zbog tumačenja člana 22. Zakona o političkim strankama. Također će stranka platiti kaznu ako se dokaže povreda", navodi se u tekstu objavljenom na Twitteru ove stranke.

 

Video prilog pogledajte OVDJE.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI