Završeno vještačenje mobilnih telefona

Zoran Marjanović je bio pored Jelene u vrijeme ubistva?! Ali to nije jedini mobilni lociran na nasipu...

Hronika 12.01.18, 14:50h

Zoran Marjanović je bio pored Jelene u vrijeme ubistva?! Ali to nije jedini mobilni lociran na nasipu...
Analiza baznih stanica navodno je pokazala da su pokojna srpska pjevačica Jelena Marjanović i njen suprug, koji je jedini osumnjičeni za zločin, bili u neposrednoj blizini 2. aprila 2016. između 16.49 i 17.30 sati

 

Zoran Marjanović bio je na mjestu na kom je 2. aprila 2016. monstruozno ubijena njegova supruga, pjevačica Jelena Marjanović (33). Kako saznaje beogradski Kurir, vještačenje i utvrđivanje lokacije telefona pokojne Jelene i Zoranovog mobilnog pokazali su da je njihove brojeve u tom trenutku pokrivala ista bazna stanica.


Ključan 41 minut


Podsjetimo, u naredbi Višeg tužilaštva za sprovođenje istrage protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je počinio ubistvo navodi se da je vrijeme smrti Jelene između 16.49 i 17.30 sati. Kako se sumnja, Zoran se u periodu od desetak minuta odvojio od kćerke Jane, koja je ostala na nasipu u Crvenki, ubio suprugu u neposrednoj blizini kanala i vratio se kod kćerke.

 

- Analiza baznih stanica ima za cilj da pokaže gdje se ko nalazio u trenutku kada se zločin dogodio. Jelena i Zoran bili su na istoj baznoj stanici - otkriva izvor Kurira. Međutim, on objašnjava da ovaj dokaz nije dovoljan sam za sebe, jer ista bazna stanica pokriva nasip u Crvenki i kanal u kom je Jelenino tijelo pronađeno.

 

- Vještačenje još uvijek nije dostavljeno tužilaštvu, jer bi, u nastavku, specijalnim istražnim tehnikama trebalo da se provjeri i međusobna komunikacija ostalih članova porodice. Ta analiza komunikacija, uz iskaze i vremenske odrednice koje su okrivljeni i svjedoci dali tokom saslušanja, mogla bi da dovede do novih pomaka u istrazi - dodaje sagovornik upoznat sa postupkom.

 

On otkriva da Zoranov telefon nije jedini mobilni od članova porodice Marjanović koji je te večeri lociran na nasipu, ali ne želi da otkriva više detalja.


Blato na pantalonama


Kako je Kurir pisao, osim vještačenja mobilnih telefona i analize baznih stanica, ključni dokaz koji istražitelji imaju protiv Zorana Marjanovića jeste blato na njegovim pantalonama, koje je po sastavu isto blatu u kanalu u kom je tijelo pjevačice pronađeno dan poslije prijave njenog nestanka.

 

- Vještačenje je rađeno odmah poslije ubistva pjevačice, a dopunski nalazi i analize još uvijek su u toku. Pošto rezultati budu ukršteni, tačno se će znati ko se gdje nalazio i ko je sa kim komunicirao. Posebna pažnja posvećena je telefonima koje je koristila Jelena - dodaje Kurirov sagovornik.


Posebno je interesantno, kako je Kurir pisao, da je jedan od telefona koji su Marjanovići koristili, a koji nije bio dostavljen policiji, u septembru prošle godine pronađen na ulici u Borči.

 

U Više tužilaštvo u Beogradu do kraja mjeseca trebalo bi da stigne nalaz neuropsihijatrijskog vještačenja Zorana Marjanovića, kog su prije nekoliko dana stručnjaci pregledali u zatvoru, kao i rezultati telekomunikacionog vještačenja.

 

- Svi svjedoci tužilaštva saslušani su, odbrana je za sada predložila jednog svjedoka - suprugu Zoranovog brata Miloša Marjanovića. Ukoliko ne bude novih predloga, istraga bi mogla da bude završena i prije 15. marta, kada ističe šest mjeseci boravka u pritvoru osumnjičenog. Ukoliko do tada tužilaštvo ne podigne optužnicu, Zoran Marjanović biće pušten iz pritvora - objašnjava izvor upućen u istragu.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI