'Sinoć je nastala ludnica, telefoni ne prestaju zvoniti'

Euforija u Tuzli, rasprodate ulaznice za rukometnu utakmicu BiH - Švicarska: Mejdan će biti pun kao šibica!

Sport 11.01.18, 12:45h

Euforija u Tuzli, rasprodate ulaznice za rukometnu utakmicu BiH - Švicarska: Mejdan će biti pun kao šibica!
Prava "jagma" za ulaznicama nastala je nakon što su sinoć „zmajevi“ slavili protiv Švicaraca u St. Gallenu (24:21)


Ulaznice za kvalifikacionu utakmicu rukometaša BiH i Švicarske, koja se 13. januara igra u tuzlanskom Mejdanu, rasprodate su tokom jutarnjih sati, rečeno je Feni u Rukometnom savezu Tuzlanskog kantona koji je tehnički organizator subotnjeg dvoboja.

 

 Prava "jagma" za ulaznicama nastala je nakon što su sinoć „zmajevi“ slavili protiv Švicaraca u St. Gallenu (24:21).

 

 - Iako je prodaja karata i do tada išla prilično dobro, od sinoć je nastala prava ludnica. Telefoni ne prestaju zvoniti, a jutros smo s prodajnih mjesta dobili informaciju da su sve ulaznice po cijeni od 10 maraka rasprodate. Ostalo je još vrlo malo onih nešto malo skupljih za parter - izjavio je za Fenu Alija Hasić, predsjednik RSTK.

 

U prodaju je pušteno 4.000 ulaznica od kojih 1.000 distribuira RSBiH.

 

 Sve pripreme za uzvratnu utakmicu sa Švicarcima, u okviru 6. kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj, završene su.

 

 Sinoć je na renovirani parket Mejdana postavljena odgovarajuća podloga, a šteta je što „zmajevi“ neće doći ranije i uživati u rukomentoj "euforiji", nego će, kako je rečeno Feni, doputovati u Tuzlu na dan utakmice.

 

 Sasvim je sigurno da će Mejdan u subotu biti "pun kao šibica", te da će izabranici Bilala Šumana imati sjajnu podršku na putu ka novoj pobjedi i plasmanu u baraž za SP.

 

 Utakmica BiH - Švicarska igra se 13. januara od 20 sati.


(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI