Održana sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

'U narednom razdoblju doći će do izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH'

Front 08.01.18, 20:48h

'U narednom razdoblju doći će do izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH'
Na sjednici je zaključeno kako će se u narednom razdoblju voditi razgovori s predsjednicima stranaka u BiH vezani za aktualnu političku situaciju

 

Predsjedništvo HDZ-a BiH na sjednici održanoj u ponedjeljak u Mostaru potvrdilo je uvjerenje kako će u narednom razdoblju doći do izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

 

Kako je saopćeno iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH, Predsjedništvo je raspravljalo o više aktualnih tema te uradilo analizu rada za 2017. godinu i plan za 2018. godinu.

 

Plan rada stranke za tekuću godinu prezentirali su voditelji organizacijskih cjelina HDZ-a BiH, i to: Mladeži, Zajednice žena, Kluba utemeljitelja, Političke akademije te Odbor za branitelje.

 

Također, na sjednici je utvrđen i kalendar aktivnosti za 2018. godinu. Zaključeno je kako će se kroz stranačku infrastrukturu, svi planovi ugraditi u zajednički plan izbornih aktivnosti, odnosno plan za izbornu kampanju.

 

"Na sjednici je vršen presjek političkog stanja, te je razgovarano o pripremama za predizborne aktivnosti, s ciljem skretanja pozornosti na važnost izmjena i dopuna Izbornog zakona sukladno odluci Ustavnog suda u BiH, kako bi se omogućilo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, da konstitutivnost zaživi sukladno odlukama Ustavnog suda i da se Bosna i Hercegovina napokon okrene europskoj budućnosti", navodi se u saopćenju. 

 

Predsjedništvo je i na danas održanoj sjednici potvrdilo uvjerenje kako će u narednom razdoblju doći do izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

 

Na sjednici je zaključeno kako će se u narednom razdoblju voditi razgovori s predsjednicima stranaka u BiH vezani za aktualnu političku situaciju.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI