FOTO/ Nekad bili zavodnici, a danas...

Zbog ovih muškaraca žene u Jugoslaviji su padale u nesvijest i čupale kosu: Među 10 najzgodnijih i dva Bosanca

Nedjeljni magazin 06.01.18, 17:41h

Zbog ovih muškaraca žene u Jugoslaviji su padale u nesvijest i čupale kosu: Među 10 najzgodnijih i dva Bosanca
Kad sam bio mlađi, bilo ih je više, a s godinama nešto manje. No, pravi gospodin se time ne hvali i ne komentira bivše ljubavi, džentlmenski je jednom rekao Lasić

 

Izvor: Express.hr

 

Za njima su ludovale horde žena, ali mnogi od njih bili su u dugogodišnjim sretnim brakovima.

 

Frano Lasić

 

frano-lasic-1

 

Postoje brojne priče, iako ih Lasić nikada nije potvrdio ali ni opovrgnuo, da su za njim žene doslovno čupale kosu i na sve moguće načine pokušavale da ih glumac primijeti. Četiri puta se ženio, a Lasića se smatra jednim od najvećih zavodnika s ovih prostora.

 

frano-lasic

 

No, on je uvijek tu titulu odbacivao te nikada nije želio govoriti o broju žena u svom životu.

 

- Kad sam bio mlađi, bilo ih je više, a s godinama nešto manje. No, pravi gospodin se time ne hvali i ne komentira bivše ljubavi, džentlmenski je jednom rekao.

 

Dragan Nikolić

 

dragan-nikolic

 

S Milenom Dravić bio je u braku više od četiri decenije te su niz godina slovili za najljepši glumački par bivše države. No, isto tako godinama su bili na meti tračeva i raznih priča da se rastaju.

 

dragan-nikolic-i-milena-dravic

 

Dragan je tako jedom rekao da bi znancima na ulici umjesto pozdrava znao doviknuti – "još smo zajedno". Dragan Nikolić umro je u martu 2016. godine, nakon što se dugo vremena borio s teškom bolešću.

 

Žarko Laušević

 

zarko-lausevic

 

Osvojio nas je brojnim ulogama u filmovima poput ‘Sivog doma’, ‘Braća po materi’, ‘Dogodilo se na današnji dan’, ‘Kaži zašto me ostavi’, ‘Oficir s ružom’ za čiju je ulogu dobio i Zlatnu arenu na Pulskom filmskom festivalu.

 

No, većinu žena je osvojio svojim šarmom i seksepilom koji je u potpunosti došao do izražaja u filmu “Oficir s ružom”.

 

Žarko Laušević; Foto: Novosti

 

Mnoge žene su bile ljubomorne na Kseniju Pajić koja je bila tada njegova filmska partnerica te imala prilike uživati u njegovim zagrljajima.

 

Zdravko Čolić

 

zdravko-colic

 

Pjevač prije nego što je uplovio u brak sa suprugom Sandrom bio je veliki zavodnik i slomio je mnoga ženska srca. A o tome najbolje govore i mnoge njegove pjesme posvećene ženama.

 

colic-naslovna

 

- Za mene svako žensko biće ima posebnu energiju. Mislim da su sve žene predivne, da je svaka žena kraljica. Sve one imaju ono nešto, te svakoj treba posvetiti pažnju i poštovanje, rekao je jednom Čolić.

 

Boris Dvornik

 

boris-dvornik

 

Jedan od najvećih hrvatskih glumaca ljubav svog života, suprugu Dianu, upoznao je u Splitu, poslije premijere ‘Devetog krugа’.

 

boris-dvornik-1


Ona je tada imаlа sаmo petnаest i pol godinа. No, Boris je jednom prigodom priznao da ju je prvi put ugledao nа Pjаci kada je bila okružena prijateljicama, i samo je čekao prvu priliku da bude sama kako bi joj prišao i osvojio njeno srce.

 

Velimir Bata Živojinović

 

bata-zivojinovic

 

Mogao je imati mnoge žene no legendarni glumac Bata Živojinović imao je Julianu – Lulu.


Njih dvoje dijelili su više od 60 godina zajedničkog života. Glumio je u više od 250 filmova i nekoliko desetaka TV serija, a uvijek je isticao da je njegova Lula osnova njegova sretna i stabilna života kada se ugase svijetla reflektora.

 

Bata Živojinović


I tako je ostalo sve dok se nije ugasio i njegov život u maju 2016. godine.


Nebojša Bakočević

 

nebojsa-bakocevic

 

Pamtimo ga kao Darka iz filma ‘Kako je propao rokenrol’, a osim što je osvajao Anicu Dobru na filmskom platnu, i izvan filma osvajao je žene. To je i sam priznao izjavivši da je lud za ženama.

 

nebojsa-bakocevic-2

 

- Akademiju sam upisao zbog žena. U životu me zanimaju isključivo dvije stvari: hrana i žene. Za Oscara me zaboli uho. Volim vesele, lijepe i pametne žene. Još je davno Leonard Cohen napisao da će žene jednog dana preuzeti sve u svoje ruke, a muškarci će se baviti svojim djetinjastim poslovima, kao što su umjetnost, poezija…

 

One i onako održavaju ovaj svijet u životu”, izjavio je glumac u jednom od svojih rijetkih intervjua, a gledali smo ga nedavno u seriji 'Vratit će se rode'.

 

Goran Bregović

 

goran-bregovic

 

Prozvali su ga i Casanovom Jugoslavije. Za njim su jurile horde obožavateljica, a mnogim ženama koje su prošle kroz njegov život posvetio je pjesme. I sam je priznao da su na njega žene oduvijek bile slabe.

 

goran-bregovic

 

No, priznao je i da ne vjeruje u to da se žene zavode. U jednom intervjuu istaknuo je da smatra da su one te koje biraju. “Muškarci samo misle, ili ih žene jednostavno ostave u tom uvjerenju, da su oni ti koji zavode”, izjavio je muzičar.

 

Vlado Kalember

 

vlado-kalember


Na vrhuncu slave Srebrnih krila dobivao je hiljade pisama, obožavateljice su ludjele za njim.

 

vlado-kalember-1

 

Cure su na njegovim nastupima padale u nesvijest, po jednom koncertu hitna pomoć bi imala po desetke intervencija.

 

No, on džentlmenski nikada nije želio otkriti koliko žena je osvojio, nego čak tvrdi da je često bio usamljen.


Ljubiša Samardžić - Smoki

 

ljubisa-samardzic


Rođen je u Skopju u rudarskoj porodici. Studirao je pravo, a onda završio Akademiju dramske umjetnosti u Beogradu.

 

ljubisa-samardzic

 

Igrao je u više od sto filmova i TV-serija, a proslavile su ga uloge u ratnim filmovima 'Walter brani Sarajevo', 'Sutjeska' i 'Bitka na Neretvi'.

 

Preminuo je 8. septembra 2017. godine.

 

(Express.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI