Stvar o kojoj žene ne govore

Imate jednu upornu dlačicu na bradi? Evo šta to stvarno znači...

ŽENA iN 05.01.18, 17:28h

Imate jednu upornu dlačicu na bradi? Evo šta to stvarno znači...
Malje na bradi rastu u svim životnim dobima, ali one ozbiljnije malje pojavljuju se u srednjim godinama

 


Svakoj ženi se to desilo - juče se pogledala u ogledalu i sve je bilo na svom mjestu, a jutros se probudila sa jednom predugom dlakom na bradi.

 

Ta dlaka na bradi je stvar o kojoj žene ne govore, pa svaka od nas misli da se to samo njoj dešava. A to je zapravo više nego uobičajena pojava među ženama.

 

- Maljavost brade je kombinacija gena i hormona - kaže Hedley King, dermatologinja iz Njujorka. Rast malja na bradi uzrokuju muški hormoni u našem tijelu u kombinaciji sa ukupnim balansom hormona.

 

U zavisnosti od toga koliko su vam folikuli dlaka osjetljivi na hormone, pojaviće vam se više ili manje dlaka, a sama osjetljivost zavisi od hormona. U suštini, ako vam baka ima malje na bradi, vrlo je vjerovatno da će isti problem zadesiti i vas.

 

Malje na bradi rastu u svim životnim dobima, ali one ozbiljnije malje pojavljuju se u srednjim godinama.

 

Kako ih se najlakše riješiti?

 

Pinceta vam je najbolja opcija ako se borite sa jednom, dvije dlačice. Ako je u pitanju čitav busen, možete da razmislite i o laserskom uklanjanju dlaka.

 

Važna stvar

 

Malje na bradi dešavaju se i ženama koje imaju potpun hormonalni balans. Međutim, ako se uz te dlačice borite i sa neredovnim menstruacijama, pojačanom maljavošću na cijelom tijelu i aknama, moguće je da patite od policističnih jajnika, pa bi trebalo da se konsultujete sa ginekologom.

 

(zena.blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI