VIDEO/ 'Pakleni' provod

Procurili detalji o potpunom haosu na dočeku Nove godine: Utrčali su specijalci i mlatili sve redom, gosti su počeli bježati...

Hronika 05.01.18, 08:10h

Procurili detalji o potpunom haosu na dočeku Nove godine: Utrčali su specijalci i mlatili sve redom, gosti su počeli bježati...
Premda od gostiju iz Srbije nitko nije teško povrijeđen, Maja Matović završila je sa masnicom na leđima: Brutalno me s leđa udario jedan specijalac, iako je njihova intervencija bila upućena prema Alžircima koji su radili incidente, doduše opravdano, jer nijedna ugovorena obaveza za novogodišnji doček nije poštovana

 

Grupa srpskih turista uputit će žalbu turističkoj agenciji Sun Line preko koje su otputovali na novogodišnji provod u Tunis. I njihova je noć bila najluđa, ali ne onako kako su oni zamislili, već puna ružnih scena, incidenata, stampeda i specijalne policije.

 

Naime, doček Nove godine za turiste iz cijelog svijeta bio je organizovan u hotelu sa pet zvjezdica i gosti su očekivali vrhunski provod, a nisu ni slutili da će prije ponoći morati bježati iz restorana pred policijom.

 

Kako piše RTS, gosti iz Srbije i prije same večere su bili razočarani jer su dva sata čekali na ulazak u salu. Umjesto u 20 sati večera je počela u 22 sata, a dodatna pljuska gostima je stigla u obliku hladnih jela. Nezadovoljni gosti iz Alžira počeli su lupati kašikama po stolu.

 

Vrlo brzo je nastao haos i gosti su glasno zahtijevali ono što su platili. Neugodna je situacija završila upadom specijalaca i policije naoružanih automatskim puškama i pendrecima. Gosti su počeli bježati, nastao je stampedo.

 

- Ljudi su preskakali fotelje u foajeu i velika nesigurnost se osjećala u svakom dijelu hotela - ispričala je Vesna Važić iz Beograda za RTS koja je objavila i video snimke gostiju.

 

- Utrčali su i mlatili sve redom, koga su stigli. Vidio sam bar 4-5 osoba koje leže na podu, a između ostalog i jednu ženu s dvoje djece koja vrišti i zapomaže - dodao je Stojimir Matović iz Pančeva.

 

Premda od gostiju iz Srbije nitko nije teško povrijeđen, Maja Matović završila je sa masnicom na leđima: Brutalno me s leđa udario jedan specijalac, iako je njihova intervencija bila upućena prema Alžircima koji su radili incidente, doduše opravdano, jer nijedna ugovorena obaveza za novogodišnji doček nije poštovana.

 

Na koncu su gosti Novu godinu dočekali gladni i žedni u svojim sobama. Turistička agencija Sun Line također je zgrožena incidentom, te su rekli da će od direktora hotela tražiti objašnjenje i oglasiti se službeno u ponedjeljak.

 

Video pogledajte OVDJE.

 

(RTS, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI