zanosno i blistavo

Njegujte kosu ovim uljem i obnovite je iz temelja!

ŽENA iN 03.01.18, 19:18h

Njegujte kosu ovim uljem i obnovite je iz temelja!
Jedan je od prirodnih lijekova za zdravlje cijelog organizma koji se koristi već dulje vrijeme

 

Ulje dobiveno od lana puno je potrebnih omega 3 masnih kiselina i vitamina.

 

Jedan je od prirodnih lijekova za zdravlje cijelog organizma koji se koristi već dulje vrijeme. Ulje lana dobro je i za kosu. U nastavku slijedi kako iskoristiti laneno ulje za njegu vlasi.

 

Unutar lanenog ulja nalazi se nekoliko važnih sastojaka kao što su:

 

antioksidansi
masne kiseline – poput omega 3 masnih kiselina
steroli


Najvažnijim sastojkom smatraju se omega 3 masne kiseline zahvaljujući alfa-linolenskoj kiselini koja doprinosi radu keratina, proteina potrebnog za rast kose, piše portal Zanosna. Dođe li do nedostataka omega masnih kiselina, to će se moći primijetiti po peruti te suhoj i oštećenoj kosi.

 

Odlučite li se na laneno ulje treba znati kako ga odabrati i paziti da se uzme ulje žute boje i bez zamućenja, da nema mirisa i s označenim rokom trajanja (budući da se ulje brzo raspada).

 

Kada ste nabavili željeni proizvod za njegu kose možete ga upotrijebiti na nekoliko načina, bilo da ga pijete u obliku kapsula, uzimate kroz prehranu ili direktno nanosite na kosu.

 

Konzumiranje ulja pomoću kapsula predstavlja najjednostavniji način doziranja jer se već u kapsulama nalaze odgovarajuće doze. Nedostatak kapsula je što imanju manju nutritivnu vrijednost nego ulje u tekućem obliku.

 

Ako želite krenuti s konzumiranjem ulja u tekućem obliku, treba krenuti s manjim količinama. Započnite s pola male žlice uz doručak i prije večere. Ukoliko se ne pojave nuspojave, sljedeći tjedan možete krenuti s povećanjem doze. Kada odlučite povećati dozu neka to za početak bude puna mala žlica ulja koju ćete popiti dva puta dnevno.

 

Više je razloga zašto bi se trebali odlučiti na prirodni proizvod za njegu kose, pa tako ne treba zaboraviti koje su prednosti ulja:

 

sprječava opadanje kose
čini kosu jakom i sjajnijom
sprječava nastanak perutiu
brzava rast kose


Ulje lana možete upotrijebiti i za domaću masku. Odabir namirnica će ovisiti o tome radi li se o suhoj ili možda kosi sklonoj opadanju.

 

Maska protiv opadanja kose

 

Želite li spriječiti opadanje kose nabavite 2 žlice ulja, 1 malu žlicu crvene paprike u prahu i 1 malu žlicu senfa u prahu.

Papriku i senf stavite u istu posudu te prelijete toplom vodom i ostavite kratko vrijeme da se ohladi. Potom dodate 1 žumanjak i pomiješate sve sastojke. Smjesu zatim nanesete na kosu i kasnije operete.

 

Maska za suhu kosu

 

Za ovu masku trebate nabaviti 1 žumanjak, 2 žlice ulja i 2 male žlice limunovog soka. Prvo pomiješate sve sastojke, rasporedite ih po kosi i držite 2 sata. Nakon toga operete kosu šamponom.

Bez obzira kako koristili ulje lana, rezultati će ubrzo biti vidljivi, pa ćete moći uživati u pogledu na lijepu i njegovanu kosu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)

BLIN
KOMENTARI