FOTO/ Bivši načelnik Srebrenice šokiran odgovorom

'Obrezani vepre, pazi da ne zaluta koji metak': Durakoviću prijete smrću, tužilac odbija provesti istragu jer...

Front 03.01.18, 13:38h

'Obrezani vepre, pazi da ne zaluta koji metak': Durakoviću prijete smrću, tužilac odbija provesti istragu jer...
Navikao sam da mi stalno prijete. Ništa novo. Ali, ovoga puta je puno ozbiljnije. Prošle godine slične prijetnje upućene meni zabilježili su u policiji, prije pet-šest godina u kafani mi je čovjek verbalno prijetio... i nažalost, nikada ništa policija nije poduzela

 

Pazi kad budeš u krivolovu da ne zaluta koji metak u tvom pravcu, obrezani vepre - napisao je nedavno korisnik Instagrama pod imenom „Pandaaa1990.“ bivšem načelniku Srebrenice Ćamilu Durakoviću.

 

Duraković je sve prijavio policiji, ali je okružni tužilac iz Bijeljine donio odluku o nesprovođenju istrage. Kako je obrazloženo, s obzirom da je Duraković lovac on neće za vrijeme lovostaja ići loviti, pa tako i ne može biti u krivolovu!

 

- Ovoliko košta život Bošnjaka u entitetu Republika Srpska. Znači, čovjek mi fino prijeti da će metak zalutati u "krivolovu" (ta prijetnja je legalna), a u lovu mi neće ništa biti, kaže tužilaštvo. Dakle Ćamile, nisi ugrožen! Super! Zaista sada se osjećam mnogo bolje – napisao je Duraković.

 

Ranije je Duraković kazao da na savjet prijatelja nije ignorirao ove prijetnje.

 

- Navikao sam da mi stalno prijete. Ništa novo. Ali, ovoga puta je puno ozbiljnije. Prošle godine slične prijetnje upućene meni zabilježili su u policiji, prije pet-šest godina u kafani mi je čovjek verbalno prijetio... i nažalost, nikada ništa policija nije poduzela. Koliko sam informiran... U ovom slučaju, prijetnje su stigle od jako mladog momka koji je, sudeći po nazivu njegovog naloga na Instagramu, rođen 1993. godine. Javna riječ ima svoju cijenu – kaže Duraković

 

istraga-camil

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI