VIDEO/POGLEDAJTE ZBOG ČEGA KUSTURICA MRZI SIDRANA

Emir Kusturica poginuo '94. braneći Sarajevo, srpska tajna služba lansirala Panteliju M. kao njegovog dvojnika!!!

Kultura 02.01.18, 23:11h

Emir Kusturica poginuo '94. braneći Sarajevo, srpska tajna služba lansirala Panteliju M. kao njegovog dvojnika!!!
U intervjuu za televiziju Alfa objavljenom prjie nego nekoliko godina slavni pisac i bh. akademik Abdulah Sidran iznio je vrlo duhovitu teoriju vezanu za pravu sudbinu Emira Kusturice koji je, prema medijskim izvještajima, poginuo na bradima oko Sarajeva, a da je ličnost koja sada hoda po Srbiji njegov dvojnik i osoba sa stvarnim identitetom - Pantelija Milisavljević

 

On je, u razgovoru sa novinarom Zvonkom Marićem, gledaoce ove televizije podsjetio na reportažu iz magazina „Dani“ koji datira iz ratne '93. i koja je sa pravih linija odbrane grada Sarajeva donijela priču o tragičnoj smrti Emira Kusturice, kao komandanta jedne od jednica Armije RBiH.

 


- Kusturica je herojski poginuo u akciji na Brusu, a grobno mjesto ovoga šehida ostalo je skriveno na Trebeviću, u teritoriji koje sada pripada RS-u, pojasnio je Sidran, te dodao:


- Druga priča govori o tome kako je Kusturicu ubio ruski snajperista; bilo kako bilo on je, po ovoj verziji, stradao u podnožjima Sarajeva braneći svoj grad.


Sidran: "Mi trebamo staviti tačku na ovu priču, napraviti spomenik našem Emiru, a  neka Pantelija priča šta god hoće".

 

Dvadest i jednu godinu kasnije, javila se inicijativa od strane njegovog suboraca da se njegovi ostaci prebace u Sarajevo i da se sagradi spomenik za istinskog heroja odbrane Sarajeva.

 
Srpske tajne službe su, po tvrdnjama dobro upućenih svjedoka, navodi Sidran, lansirale dvojnika Emira Kusturice. Radi se o Panteliji Milisavljeviću koji već 20 godina hoda po Srbiji i predstavlja se kao slavni reditelj.  


- Mi trebamo staviti tačku na ovu priču, napraviti spomenik našem Emiru, a  neka Pantelija priča šta god hoće. Emir je naš čovjek i šehid i hvala mu za sva vremena, izjavio je na kraju intervjua najveći bosanski pjesnik i autor scenarija za dva, vjerovatno ponajbolja, filma u režiji Emira Kusturice ('Sjećaš li se Dolly Bell' i 'Otac na službenom putu').


Ova Sidranova duhovita priča je tada razbjesnila poznatog reditelja i od tada kada govori o njemu ne bira ni riječi ni uvrede.

 

VEZANI TEKST: Sidran bio u Beogradu, a Kusturica poručio: To je mrtvi kapital BiH, da je ostao sebi vjeran, ne bi dolazio meni po 'pet glava'

BLIN
KOMENTARI