video/ na pomolu veliki skandal

Ceca helikopterom RS-a sletjela u Banjaluku uoči dočeka? PDP traži hitno objašnjenje od Dodika o novcu za ovaj let!

Hronika 02.01.18, 11:27h

Ceca helikopterom RS-a sletjela u Banjaluku uoči dočeka? PDP traži hitno objašnjenje od Dodika o novcu za ovaj let!
Zahtijevaju hitan odgovor na pitanje - za koje tačno potrebe je 31. decembra 2017. i 1. januara 2018. godine korišten helikopter u vlasništvu RS-a, a koji je pod direktnom nadležnosti Kabineta predsjednika RS-a

 

Poslanički klub Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) zatražio je danas od Vlade da hitno odgovori je li tačno da je helikopter RS-a u novogodišnjoj noći dovezao pjevačicu Cecu Ražnatović u privatni noćni klub u Banjoj Luci.

 

 Zahtijevaju hitan odgovor na pitanje - za koje tačno potrebe je 31. decembra 2017. i 1. januara 2018. godine korišten helikopter u vlasništvu RS-a, a koji je pod direktnom nadležnosti Kabineta predsjednika RS-a.

 

 - S obzirom na to da su se pojavili skandalozni medijski napisi, kao i fotografija koja to dokazuje, na kojima se jasno vidi da je helikopter Helikopterskog servisa RS-a dovezao pjevačicu Cecu Ražnatović na nastup u noćni klub, u vlasništvu ljudi bliskih Miloradu Dodiku, od Vlade RS-a tražimo da razjasni da li će i na koji tačno način biti opravdano trošenje novca za ovaj let – navodi se u saopćenju iz PDP-a koje prenosi Fena.

 

Ovaj čin naišao je i na osuđivanje iz SDS-a.

 

- Kreditno zaduženje za novu letjelicu Helikopterskog servisa platit će građani RS. Pitamo Vladu da li građani iz svojih već odavno praznih džepova treba da plaćaju privatna putovanja pojedinaca. Krajnje je neprimjereno i nezakonito korištenje javnih resursa RS-a za privatne potrebe, a sve po nalogu Milorada Dodika koji je još jednom pokazao svu svoju bahatost i težnju da imovinu RS-a tretira kao svoj privatni posjed - tvrdi se u saopćenju SDS-a.

 

Dodiku poručuju "da može kako hoće, ali ne može do kad hoće, jer 2018. godine promjene dolaze, a sa njima i preispitivanje višegodišnje bahatosti njega i njegove kriminalne družine", piše Fena.

 

Najavila dolazak na društvenim mrežama

 

Svetlana Ceca Ražnatović obavijestila je  svoje fanove na Facebooku i Instagramu da na novogodišnji koncert u Banjaluku stiže na vrijeme i to u velikom stilu - helikopterom.

 

Popularna pjevačica objavila je i video na svojim profilima na FB i Instagram stranici na kojem se vidi kako se vozi helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske. Na videu se jasno iza pilota vidi grb Republike Srpske, piše Istinito.

 

Ponovo je helikopter koji je u vlasništvu Vlade RS, a pod direktnom ingerencijom Kabineta predsjednika RS Milorada Dodika išao u Beograd po Cecu koja je sinoć nastupala u klubu Prostor "Drama Arena" gdje je s njom Novu godinu dočekalo oko 2.000 Banjalučana.

 

Iako "srpska majka" ima dosta obožavalaca u Banjaluci, očigledno je da nijedan od njih nije tako veliki obožavalac poput Milorada Dodika koji joj je omogućio da o trošku građana RS doputuje na plaćeni nastup u privatnom ugostiteljskom objektu, zaključuje Istinito.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI