FOTO RAPORT/ Pozitivna energija nakon najluđe noći

Brojni turisti u centru Sarajeva prvog dana 2018: Stranci oduševljeni, ali jedno im nikako nije jasno...

Lifestyle 01.01.18, 14:03h

Iako su mnogi iznenađeni što su pojedini ugostiteljski i drugi objekti zatvoreni, to nije narušilo pozitivne utiske o Sarajevu u kojem je ove godine organiziran javni doček uz popularnog pjevača Zdravka Čolića

 

Na sarajevskim ulicama, naročito u starom dijelu grada, danas je moguće primijetiti brojne sugrađane, ali i turiste iz Bosne i Hercegovine, regije, kao i šire koji su odlučili 2018. dočekati u tom olimpijskom gradu, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Iako su mnogi iznenađeni što su pojedini ugostiteljski i drugi objekti zatvoreni, to nije narušilo uglavnom pozitivne utiske o Sarajevu u kojem je ove godine organiziran javni doček uz popularnog pjevača Zdravka Čolića.

 

Turisti, puni pozitivne energije kojih je bilo kako sa Istoka, tako i Zapada iskoristili su prvo jutro u 2018. godini da prošetaju i podijele iskustva i doživljaje sa brojnih proslava organiziranih širom grada, a najveća je bila zasigurno ona ispred SCC-a kojoj je prisustvovalo nekoliko desetina hiljada ljudi.

 

Mnogi od turista danas su odlučili da se i fotografiraju ispred Sebilja na Baščaršiji kako bi ovjekovječili uspomene iz Sarajeva o kojem će u narednom periodu, po povratku kući govoriti porodici i prijateljima.

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI