FOTO i VIDEO/ KAKAV KRKLJANAC ispred SCC-a

Ludilo u Sarajevu: Hiljade ljudi u centru grada uz Čolu otvorilo novogodišnju feštu pjesmom 'Gori vatra'

Zabava 31.12.17, 23:57h

Uz gromoglasne ovacije atmosfera se vrlo brzo užarila, a na grandioznoj bini redali su se hitovi: "Produži dalje", "Esma", "Zbog tebe", "Malo pojačaj radio", "Krasiva", "Jedina", "Glavo luda' i brojni drugi...

 

 

Pred više hiljada Sarajlija i gostiju iz regiona i drugih bh. gradova, ali i brojnih turista koji su ovih dana pohodili glavni bh. grad, Zdravko Čolić otvorio je veliku novogodišnju feštu starim i dobro znanim evrovizijskim hitom 'Gori vatra'.     

 

Uz gromoglasne ovacije atmosfera se vrlo brzo užarila, a na grandioznoj bini redali su se hitovi: "Produži dalje", "Esma", "Zbog tebe", "Malo pojačaj radio", "Krasiva", "Jedina", "Glavo luda", "Pjevam danju, pjevam noću" i brojni drugi... Sve brže i vatrenije kako se bližila ponoć!

 

nova-godina-sarajevo-2

Foto: Fena

 
Publika nije krila zadovoljstvo, a Čola nije štedio energiju...  Detalje pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

A ovako je bilo prije Čolinog izlaska na scenu... Novogodišnji "dernek" započeo je nastupom DJ Drop Department i sarajevskog benda The Last Location.

 

 

Novogodišnje slavlje u Sarajevu bit će nastavljeno i 1. januara nastupom sarajevskog benda Crvena jabuka ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

 

Trodnevni doček Nove godine, koje organiziraju Grad Sarajevo, gradske općine, Kanton i Turistička zajednica KS-a počela je u subotu navečer koncertom Omladinskog orkestra "MuzikArt" ispred Katedrale.

 

Koncert je započeo zvucima muzičkih djela velikih majstora, a noć su uljepšali mladi virtuozi „MuzikArta“ zvucima valcera i klasičnih kompozicija od Johanesa Brahmsa do Offenbacha i Straussa, pod dirigentskom palicom Emira Mejremića

 

Goste ispred sarajevske Katedrale pozdravio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, koji je svima zaželio lijep provod u glavnom gradu BiH i sretnu Novu godinu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI