Premijer Federacije BiH

Iako nije usvojen Budžet: Novalićeve novogodišnje želje o investicijama, radnim mjestima, EU...

Hronika 30.12.17, 11:06h

Iako nije usvojen Budžet: Novalićeve novogodišnje želje o investicijama, radnim mjestima, EU...
Novalić navodi i da 2018. godina treba da nas još više približi kandidaturi za članstvo u Evropskoj uniji

 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, u ime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio novogodišnju čestitku, u kojoj se kaže:

 

- Možemo kazati da je cijela 2017. godina bila vrijeme priprema za ono što nas očekuje u 2018. koja će, kako smo planirali, donijeti veliki investicijski zamah. To se, prije svega, odnosi na gradnju cestovne infrastrukture, ali i nove energetske objekte. Za sve to su sredstva obezbijeđena kroz planirani Budžet Federacije BiH za sljedeću godinu, iz putarina i međunarodnih izvora. Naravno, to će značiti posao za naše građevinare i ostale uključene u ove velike projekte i vodit će otvaranju novih radnih mjesta - navodi se u čestitki.

 

Novalić navodi i da 2018. godina treba da nas još više približi kandidaturi za članstvo u Evropskoj uniji.

 

- To je veliki i složeni zadatak čije ispunjenje zavisi jedino od nas samih. Da bismo to ostvarili, neophodno je da nastavimo reformskim putem, i to brže i snažnije nego do sada. Uz poziv da se svi ujedinimo na ostvarenju najvažnijih ciljeva, upućujem vam najiskrenije novogodišnje čestitke, uz želje da i na ličnom planu ostvarite boljitak.

 

Neka vas i vaše najdraže služi dobro zdravlje, okruži ljubav i prati sreća - kaže se u čestitki premijera Novalića.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI