VIDEO/ Nakon sinoćnjeg vandalizma

Izvinjenjenje mladića koji su gađali džamiju u Kiseljaku, u suzama poručili: Sportisti smo, ne pijemo, imamo prijatelje Bošnjake...

Hronika 29.12.17, 15:20h

Izvinjenjenje mladića koji su gađali džamiju u Kiseljaku, u suzama poručili: Sportisti smo, ne pijemo, imamo prijatelje Bošnjake...
Glavni imam u Kiseljaku Kenan ef. Bajrić, i predsjednik Medžlisa Nermin Merhemić su prihvatili izvinjenje i u razgovoru sa mladićima poručili im da će biti najbolje da ne ponavljaju ovakva djela i da će to pomoći u poboljšanju odnosa

 

Državljani Austrije koji su u noći sa četvrtka na petak pričinili štetu na džamiji u Kiseljaku - izvinili su se glavnom imamu Kenanu ef. Bajriću i stanovnicima ove bh. općine, izvještava N1.

 

Dejan Ljubičić i Daniel Sudar su izrazili kajanje zbog čina. Istakli su da su uzorni sportisti, da ne piju i da im je ovo bila velika greška. Poručili su da imaju prijatelje Bošnjake, da su bili u posjetama džamijama i da se ovakav postupak neće ponoviti.

 

"Ja se hoću opet izviniti svima ovdje. Razgovarao sam ovdje sa dobrim ljudima. Ono što sam učinio, to se više neće desiti. Ja nisam takav karakter. Izvinjavam se svima muslimanske vjere, sigurno ću imati kontakt sa ovim ljudima", kazao je jedan od izgrednika Dejan Ljubičić.

 

"Ja se izvinjavam. Stid me ovoga što sam napravio. Izvinjavam se prijateljima muslimanima, mojoj familiji. Izvinite", dodao je Daniel Sudar.

 

Nakon razgovora kojeg su obavili - obratio se i Kenan ef. Bajrić.

 

"Što sam rekao i njima, žao mi je. Oni su napravili najveću štetu sebi. Mi smo pokušavali da spustimo tenzije, kao kada se dese slični događaji. To nam ne treba. BiH, onakva kakva je - je jedan ukras Evrope. Mi treba da naše različitosti njegujemo", izjavio je Bajrić.

 

"Ovo tome ne doprinosi. Želim im sve najbolje u životu. Oni imaju preporuku, da svima govore da ovakve stvari nisu u redu. Zlatno pravilo, nemoj činiti drugom ono što ne bi želio tebi da učini neko", naveo je efendija Bajrić.

 

Glavni imam u Kiseljaku Kenan ef. Bajrić, i predsjednik Medžlisa Nermin Merhemić su prihvatili izvinjenje i u razgovoru sa mladićima poručili im da će biti najbolje da ne ponavljaju ovakva djela i da će to pomoći u poboljšanju odnosa.

 

U videu pogledajte susret izgrednika sa ef. Bajrićem. Bilo je i suza.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI