VIDEO/ KO JE PRAVI NALOGODAVAC LIKVIDACIJE

Isplivao 17 godina čuvan snimak: Stravične Cecine muke u predvečerju Arkanovog ubistva

Nedjeljni magazin 27.12.17, 16:14h

Isplivao 17 godina čuvan snimak: Stravične Cecine muke u predvečerju Arkanovog ubistva
Pegla je ostao na parkingu, dok su ova trojica ušli u hol spremajući se da počine trostruko ubistvo

Prošlo je 17 godina, a ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dalje jednako intrigira javnost. Ko je pravi nalogodavac likvidacije – još uvijek se ne zna.

 

Tog 15. januara 2000. godine ispred “Interkontinentala”, današnje Crown Plaze”, oko 17 časova stala su dva automobila. Iz opela Kalibre izišli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, koji su od ranije bili poznati policiji.

 

Iz drugog vozila, golfa, izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić.

 

Pegla je ostao na parkingu, dok su ova trojica ušli u hol spremajući se da počine trostruko ubistvo. U holu hotela bila je neviđena gužva. Arkan je sjedio u separeu nedaleko od recepcije.

 

U hotel je došao sa suprugom Svetlanom Cecom Ražnatović, njenom sestrom Lidijom Veličković i tjelohraniteljem Zvonkom Mateovićem.

 

Dok su sestre u pratnji Mateovića obilazile butike, Arkan je sa društvom sjedio u holu. Nekoliko minuta poslije 17 sati, prišli su im Gagi i Miki.

 

Rukovali su se sa Arkanom, izljubili sa Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka hotelskim salama za banket. Gavrić je sjeo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu.

 

Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj “CZ 99″. Tri metka ispalio je Arkanu u potiljak. Na pod hola u “Interkontinentalu” padale su čaure, čaše, šolje i flaše, a gosti su zalegli na pod sklanjajući se od rafalne paljbe. Policija je na lice mjesta došla brzo, ali ne i hitna pomoć.

 

Ceca i Lidija su, plačući i moleći za pomoć, vukle Arkana do izlaza hotela. Ceca je zatim pokušala da nagovori jednog policajca da službenim vozilom odveze Arkana do bolnice. Odbio ju je jer nije imao dopuštenje od pretpostavljenog. Konačno, Arkan je BMW-om prebačen u Uregentni centar. Tamo je i zvanično proglašen mrtvim.

 

 

 

- Pritrčala sam separeu i ugledala zgrušanu krv na Željkovom lijevom oku koje je bilo zatvoreno. Zubi su mu bili izbijeni, a kada sam ga protresla, počeo je da kašlje i izbacuje krv iz usta. Manda je sjedio pognut i krvario je iz oka i usta, a Garić je ležao pored separea i držeći se za stomak jecao: "Joj, joj". U jednom trenutku čula sam Zvonka Mateovića kako viče: "Spusti pištolj!"

 

- Okrenula sam se i ugledala mladića u žuto-teget jakni, kako diže pištolj sa poda. Nikada ga više nisam vidjela - svjedočila je Svetlana Ceca Ražnatović, svojevremeno tokom procesa za ubistvo njenog supruga Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića Mande i Dragana Gavrića.

 

(Espreso,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI