foto/ MILENA TUNGUZ NAKON TAKMIČENJA ZA "World Top Model 2017"

Banjalučanka među top deset najboljih modela svijeta: Savršeno tijelo primijetili su italijanski modni skauti, a onda...

ŽENA iN 24.12.17, 15:48h

Banjalučanka među top deset najboljih modela svijeta: Savršeno tijelo primijetili su italijanski modni skauti, a onda...
Vrijedan ugovor s Major Milano u iznosu od 200.000 eura i titulu World Top Model 2017 odnijela je Kineskinja Jia Qin Xiao

 


Banjalučanka Milena Tunguz, model agencije ABC Models Mgmt nternational, predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na svjetskom takmičenju "World Top Model 2017".


Na ovom takmičenju, održanom u Budimpešti, Tunguz se plasirala u top deset i osvojila četvrto mjesto.

 

milena-tunguz-2


Vrijedan ugovor s Major Milano u iznosu od 200.000 eura i titulu World Top Model 2017 odnijela je Kineskinja Jia Qin Xiao.

 

world-top-model-2017


Odluku o Mileninom angažmanu donijeli su italijanski modni skauti svjetske agencije ''Major Model Management'' koja ima podružnice u više od 20 svjetskih modnih metropola.


U konkurenciji sa Banjalučankom bile su djevojke iz 40 država svijeta.


Tunguz već nekoliko godina radi kao model i glumica u Aziji. Sa 18 godina se prijavila u modnu Agenciju ABC. Kao model je radila u Turskoj, a sarađivala je s mnogim poznatim brendovima, Balizza, Kikiriki, Prada, Avon.

 

milena-tunguz


- U Indoneziji se desio moj životni preokret i momenat kada posmatram kako mi se snovi ostvaruju. Tu sam dobila angažmane za Pradu, editorijal za Marie Claire magazin, kao i mnoga druga važna snimanja. Najviše me je iznenadilo to da sam za samo sedam mjeseci boravka na Džakarti dobila glavne uloge u dva filma i to bez ikakvog prethodnog iskustva u glumi, u horror filmu 'Hell End' i komediji 'London to Bali' - navodi Tunguz, saopćeno je iz Agencije ABC Models Mgmt Internatonal.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI