ZABRANJENA (ljubavna) PRIČA

Dodikov sin ludo je volio Bošnjakinju, htio ju je oženiti... Kada je Dodik to čuo, rekao je samo jedno!

Nedjeljni magazin 24.12.17, 11:16h

Dodikov sin ludo je volio Bošnjakinju, htio ju je oženiti... Kada je Dodik to čuo, rekao je samo jedno!
Najmoćniji čovjek u Republici Srpskoj rekao je tada kako je sada zapravo najsretniji čovjek na svijetu. Međutim, pravi izbor mladog Igora je bila druga djevojka

 

Sin predsjednika Republike Srpske Igor Dodik prije dvije godine oženio je svoju djevojku Ivanu Pekušić iz Beograda.


Svadba je upriličena na imanju Milorada Dodika u Bakincima kod Laktaša. Slavlje u bijelom šatoru, koje je okupilo oko 450 zvanica, počelo je u 18 sati i trajalo je do zore.

 

igor-ivana-dodik-2


Dodik nije štedio novac za svadbu, a za slavlje su bili obezbijeđeni vrhunski muzičari, ukusni specijaliteti domaće i mediteranske kuhinje, poznata hercegovačka vina, a prvi čovjek Srpske je na svadbu potrošio oko 200.000 KM.


Milorad Dodik, najmoćniji čovjek u Republici Srpskoj rekao je tada kako je sada zapravo najsretniji čovjek na svijetu. Međutim, pravi izbor mladog Igora je bila druga djevojka, piše Kroner magazin.


Mladi Dodik je bio zaljubljen u Arijanu Demirović iz Bihaća, kćerku nekadašnjeg nogometaša bihaćkog Jedinstva Irfana Demirovića. Problem je bio taj što je ona Bošnjakinja.


Zajedno su studirali na prestižnom milanskom Univerzitetu Bocconi, tu su se upoznali i zaljubili.

 

igor dodik i arijana demirović


Međutim, i jedna i druga porodica su se oštro usprotivile njihovoj vezi.


Dodikova porodica je medijske navode o mogućoj ženidbi odbacila izjavivši kako je Igor isuviše mlad za takvo nešto.


Sa druge strane, Arijanin otac je odbacio glasine o vezi njegove kćerke s Igorom, govoreći kako ne postoji ništa između njih. Na pitanje medija šta misli o njihovoj vezi, Irfan je odgovorio kako nije ugodno slušati te glasine.


Međutim, pojedini izvori tvrde kako je njihova veza bila dosta ozbiljna, ali da su se morali rastati uslijed pritiska i s jedne i druge strane.


Milorad Dodik je smatrao kako bi moglo biti opasno po njega, kao srpskog lidera, da njegov sin oženi jednu muslimanku. Na kraju, par se rastao, a Igor se u javnosti pojavio sa novom djevojkom iz Beograda, koju je na kraju i oženio.


Iako ova priča nije tajna, u medijima u Republici Srpskoj o tome se ne govori, a mnogi kažu da je postala neka vrsta ‘zabranjene priče’.


Arijana trenutno živi u Švicarskoj.

 

(Kroner/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI