ŽIVOTNA PRIČA AMERIČKE GLUMICE

Udavala se 9 puta za milionere, umrla u teškim mukama: Kontraverzan život najpoznatije Mađarice

ŽENA iN 20.12.17, 15:47h

Udavala se 9 puta za milionere, umrla u teškim mukama: Kontraverzan život najpoznatije Mađarice
Iako je glumila u pedesetak filmova i nebrojeno puta nastupala u raznim emisijama na televiziji, Za Zu Gabor svijet će pamtiti po burnom životu, devet brakova i stotinama pikantnih veza koje nikada nije krila

Američka glumica mađarskog porijekla, koja je preminula 18. decembra 2016. u 99. godini, bila je poznatija po svojih devet brakova i bezbroj ljubavnika nego po filmskoj karijeri...

 

Nijedan muškarac s kojim sam bila u vezi nije mi se zamjerio toliko da bih mu vratila dijamante koje mi je poklonio – izjavila je mnogo puta, i tog načela se držala cijelog života.

 

Iako je glumila u pedesetak filmova i nebrojeno puta nastupala u raznim emisijama na televiziji, Za Zu Gabor svijet će pamtiti po burnom životu, devet brakova i stotinama pikantnih veza koje nikada nije krila.

 

za-za-gabor

 

 

– Brak bi se morao bazirati na načelu pedeset-pedeset. Muškarac mora imati barem pedeset godina i najmanje pedeset miliona dolara – govorila je.

 

Iako se podaci oko njenog rođenja razlikuju, izgleda da je najvjerodostojniji onaj prema kome je rođena 6. februara 1917, u Budimpešti, kao Sari Gabor. Bila je druga od tri kćerke vojnog oficira Vilmoša Gabora i domaćice Joli Gabor.

 

Njene sestre, starija Magda i mlađa Eva, bile su odmalena izuzetno vezane za Za Zu, a sve ih je pod budnim okom držala majka, koja je, ne ostvarivši snove da postane glumica, odlučila da kroz kćerke realizuje svoje ambicije.

 

Porodica Gabor je bila vrlo imućna: živeli su u raskošnoj vili u Budimpešti, o kojoj se brinulo sedamnaest članova posluge. Sve kćerke su pohađale skupe privatne škole, najprije u Mađarskoj, potom u Švajcarskoj, a Za Za je godinu dana studirala i na Konzervatorijumu u Beču. Joli Gabor, koja je, kad joj se kćerka proslavila u Holivudu, napisala autobiografiju, nije krila kako je pred djecu postavljala visoke ciljeve.

 

– Morale su da nauče kako nije dovoljno biti samo lijep. Morale su da budu najljepše i da se ponašaju kao dame – otkrila je.

 

Ostatak pročitajte OVDJE.

 

(Stil,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI