Prva klapa krajem februara

Hadžihafizbegović i Filipović snimaju bosanski 'Alo, alo': Serija 'Hilmijin konak' biće novi regionalni hit

Ekran 17.12.17, 19:20h

Hadžihafizbegović i Filipović snimaju bosanski 'Alo, alo': Serija 'Hilmijin konak' biće novi regionalni hit
Kako je za Avaz kazao scenarista Feđa Isović, sama činjenica da se radi o jednoj cijeloj epohi, u pitanju je zahtjevan producentski zalogaj, od scenografije, uniformi pa do svega ostalog što prati snimanje

Snimanje nove serije pod nazivom „Hilmijin konak“, kako „Dnevni avaz“ ekskluzivno saznaje, počinje u Sarajevu krajem februara. Riječ je o humorističkom projektu uspješnog i uigranog dvojca - scenariste Feđe Isovića i reditelja Elmira Jukić, a producirat će ga „Fist“.

 

Veliki zalogaj

 

Prema našim saznanjima, snimanja će trajati nekoliko mjeseci, a radnja je smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata.

 

Glavnu ulogu, lik Hilmije, igra veliki glumac Emir Hadžihafizbegović, dok će jedna od glavnih uloga pripasti i Tariku Filipoviću.

 

Kako je za Avaz kazao Feđa Isović, sama činjenica da se radi o jednoj cijeloj epohi, u pitanju je zahtjevan producentski zalogaj, od scenografije, uniformi pa do svega ostalog što prati snimanje.

 

- Istina je, snimanje nove serije počinje krajem februara ili početkom marta 2018. godine. Serija će biti potpuno, rekao bih, u dramaturškom, ali i u svakom drugom smislu drugačija od onoga što smo radili i što su drugi radili na ovom području – kaže Isović za „Dnevni avaza“.

 

Otkriva da je u pregovorima s glumcima iz cijelog regiona.

 

- „Hilmijin konak“ obilovat će raznim dijalektima bivše Jugoslavije. Imat ćemo Crnogorce, Makedonce, Dalmatince..., pa će i u tom smislu biti interesantna – kaže Isović.

 

Desetine profesionalaca

 

Hadžihafizbegović je novinarima Avaza kazao da se raduje novoj ulozi.

 

- „Hilmijin konak“ je alegorija na „Alo, alo“, u kojoj sam ja bosanski Rene. Drago mi je da sam ponovo dobio povjerenje produkcijske kuće „Fist“ i reditelja Elmira Jukića, kao i scenariste Feđe Isovića. Raduje me i to što ću zajedno s Tarikom Filipovićem igrati jednu od glavnih uloga – govori Hadžihafizbegović.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI