NIKOLA ĐURIČKO UOČI NASTUPA U SARAJEVU

Sve što niste znali o Džoniju i još ponešto

Kultura 17.12.17, 10:51h

Sve što niste znali o Džoniju i još ponešto
Za nekoliko dana u sarajevskom Domu Mladih gostuje popularni beogradski gumac Nikola Đuričko sa svojom stand up komedijom. Za "Oslobođenje" nas upoznaje sa predstavom koja je veliki hit u regionu

 

Sarajevskoj publici se 22. decembra, u Domu mladih, predstavljate u pomalo neobičnom izdanju - izvodite svoj prvi stand up show. Otkud ideja za realizaciju ovog formata?


- Kada sam napunio četrdeset godina, jedna od rođendanskih želja mi je bila da napravim svoj šou i moja draga supruga mi je zakazala nastup u jednom beogradskom prostoru i na taj način me gurnula da ostvarim svoju želju.


Hvala joj na tome. Moji drugari i ja smo jako voleli i rado gledali komičare Davea Allena, Richarda Pryora, Marfija, Georgea Carlina i Billa Hicksa, tako da je stand up imao veliki uticaj na mene.

 

Naziv stand upa je “Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju, a niste smeli da ga pitate”, šta to nismo smjeli da pitamo Džonija?


- To je parafraza čuvenog Woody Allenovog filma i meni se činilo da je idealno za naslov i dopada mi se što ima više od pola metra. Pošto pričam priče iz mog života koje nisam hteo ili nije bilo načina da ispričam u intervjuima, nekako mi se iskristalisao naslov. Možda bi bilo prikladnije da se zove “Sve što vam ne bi palo na pamet da pitate”.

 

Nedavno ste nastupali u Sava centru, pa kakvi su utisci?


- Božanstveno je bilo. To je, da ne bude zabune, mala sala od 500 mesta, ali je publika bila navijački raspoložena, što me je dodatno ohrabrilo. Nastupao sam već tog leta dva puta u Beogradu kao zagrevanje za šou i od tada sam imao dvadesetak nastupa širom sveta.

 

Nadam se da ću za kraj turneje da napravim specijal u velikoj sali Sava centra sa gostima, vodoskokom i igračicama.


Sad je na redu Sarajevo. Šta očekujete od ovdašnje publike, imate li tremu pred sarajevski nastup?


- Imam neku vrstu pozitivnog uzbuđenja. Imam dosta prijatelja u gradu, tako da se radujem i susretu s njima.

Nakon Sarajeva, šta slijedi, odnosno, da li nastavljate sa izvođenjem stand up komedije i gdje?


- Nastavljam turneju po regionu i Srbiji, onda Australija, Amerika...

 

Šta priprema Nikola Đuričko kad je riječ o filmu, TV-u, pozorištu...


- Trenutno igram redovni repertoar u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i snimam jednu seriju za BBC u Londonu.

 

(Oslobođenje/DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI