DIREKTORICA KCUS-A POD LUPOM JAVNOSTI

Sebija Izetbegović otvoreno odgovara na goruća pitanja pacijenata, ali i šta je istina o 'aferi Škoda'...

Hronika 16.12.17, 22:04h

Sebija Izetbegović otvoreno odgovara na goruća pitanja pacijenata, ali i šta je istina o 'aferi Škoda'...
Odgovarajući na neka od gorućih pitanja koja se tiču funkcionisanja KCUS-a, prof. dr. Izetbegović se osvrnula na nezadovoljstvo pacijenata, ali i na činjenicu da se u javnosti mnogo više polemiše o njenom radu i menadžmetnu ove zdravstvene ustanove, nego o neophodnoj reformi zdravstva

 

 

Reforma zdravstva bila je tema tribine koju je večeras u Sarajevu organizirala Asocijacija žena SDA. O ključnim problemima u zdravstvu i glavnim ciljevima strategije za reformu u toj oblasti govorila je prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, piše Faktor.


Odgovarajući na neka od gorućih pitanja koja se tiču funkcionisanja KCUS-a, prof. dr. Izetbegović se osvrnula na nezadovoljstvo pacijenata, ali i na činjenicu da se u javnosti mnogo više polemiše o njenom radu i menadžmetnu ove zdravstvene ustanove, nego o neophodnoj reformi zdravstva. 


- Posljednjih godina ne razgovara se puno o reformi zdravstva, više se razgovara o tome što ja učestvujem u svemu tome. Ali kao što vidite, mene to nije puno poremetilo. Meni je najvažnije da znam da je ono što radim ispravno - rekla je  Sebija Izetbegović na početku svog obraćanja prisutnima. 


Ovom prilikom govorila je i o poznatoj "aferi Škoda", kada je delegacija KCUS-a otišla u posjetu UKC-u Tuzla službenim automobilom Predsjedništva BiH.


- Ja za dvije godine nisam imala više od jednog dana službenog puta i to je bila ta posjeta UKC Tuzla. Na službenim vozilima, to jest troškovima za gorivo napravljena je ušteda 50.000 KM. Naša vozila koriste se samo za prevoz pacijenata i medicinskog materijala. U mom ugovoru sa KCUS-om pisalo je da imam pravo na službeni auto i službenog vozača, Nikada to nisam koristila i sve svoje aktivnosti obavljala sam privatnim automobilom, kojim sam dolazila na posao i u KCUS na sastanke. To je bio jedan jedini put i jedan vozač, i to je sasvim isti trošak kao da smo imali službeni auto i službenog vozača KCUS-a. U tom trenutku nismo mogli ići autom KCUS-a zato što je osoba koja je trebala da nas vozi imala jedan porodični problem i odustala je od putovanja iznenada - objasnila je Izetbegović.  


A o čemu je sve direktorica KCUS-a govorila na večerašnjoj tribini pred Asocijacijom žena SDA, možete čitati OVDJE.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI