Ukrali 170.000 KM

Predložen pritvor za trojicu pljačkaša Binga, traga se za Enisom Mravom i Sašom Martinovićem

Hronika 13.12.17, 18:08h

Predložen pritvor za trojicu pljačkaša Binga, traga se za Enisom Mravom i Sašom Martinovićem
Pritvor za Turkovića, Priganicu i Omanovića zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu prikrivanjem dokaza ili utjecajem na svjedoke

 

Kantonalno Tužilaštvo zatražilo je danas od Suda KS određivanje jednomjesečnog pritvora za trojicu muškaraca koji su osumnjičeni za pljačku tržnog centra Bingo. 

 

Portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić zatražila je jednomjesečni pritvor za Mirzu Turkovića, Harisa Priganicu i Mugdima Omanovića, koji su opljačkali tržni centar Bingo uz prijetnju oružjem i prerušeni u policajce.

 

- Zatraženo je raspisivanje potjernice i određivanje pritvora za Enisa Mrava i Sašu Martinovića koji se sumnjiče za učešće u ovim pljačkama, a koji su u bjekstvu - rekla je Bavčić.

 

Pritvor za Turkovića, Priganicu i Omanovića zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu prikrivanjem dokaza ili utjecajem na svjedoke ili saučesnike, bojazni da bi mogli ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo, kao i bojazni da bi njihovo puštanje izazvalo uznemirenje javnosti. 

 

Podsjećamo, počinitelji oružane pljačke su u nedjelju oko 19 sati nasilno otvorili bočna vrata tržnog centra. Zatim su uz prijetnju oružjem prema zaštitarima otuđili novac u iznosu blizu 64.000 KM te pobjegli vozilom marke Audi A4 u nepoznatom pravcu. Nekoliko sati poslije pljačke bugojanski policajci pronašli su izgorjeli Audi A4 u naselju Goruša. Dana 22. oktobra opljačkan je Bingo u Hadžićima nedaleko od Sarajeva. FUP je saopćio kako je ukupna otuđena suma novca blizu 170.000 KM.

 

Omanovića, Priganicu i Turkovića uhapsili su pripadnici Federalne uprave policije u noći sa 11. na 12. decembra.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI