predmet ubistva vlade šantića

Hamdija Abdić 'Tigar' i ostali pušteni na slobodu

Hronika 12.12.17, 18:01h

Hamdija Abdić 'Tigar' i ostali pušteni na slobodu
Vladimir Šantić je nestao 9. marta 1995. Bio je general HVO-a i zapovjednik 101. pukovnije. Šantić je jedan od osnivača HDZ-a u Bihaću i bivši potpredsjednik stranke

 

Kantonalni sud u Bihaću odbio je prijedlog Tužilaštva USK za određivanje mjera pritvora Hamdiji Abdiću Tigru i drugima u predmetu ubistva generala HVO Vlade Šantića i oni su pušteni na slobodu- piše Hayat.

 

Hamdiju Abdića, nekadašnjeg komandanta 502. viteške brigade Petog korpusa Armije BiH i četvoricu osumnjičenih jučer su, po naredbi Tužilaštva USK, lišili slobode pripadnici Federalne uprave policije (FUP) zbog sumnje da su umiješani u ubistvo generala HVO Vlade Šantića, koje se desilo u noći 08. na 09. mart 1995. godine u Bihaću. Od te noći, Šantiću se gubi svaki trag.

 

Vladimir Šantić je nestao 9. marta 1995. Bio je general HVO-a i zapovjednik 101. pukovnije. Šantić je jedan od osnivača HDZ-a u Bihaću i bivši potpredsjednik stranke.

 

Tužilaštvo USK Abdića i druge ne tereti za krivično djelo ratni zločin, već krivično djelo ubistva generala HVO Vlade Šantića.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI