NAŠAO JU JE PROMRZLU I UPLAŠENU

Misija ovog Beograđanina je da pomaže i spašava, a danas je jedna baka živa zahvaljujući njemu

Hronika 11.12.17, 18:41h

Misija ovog Beograđanina je da pomaže i spašava, a danas je jedna baka živa zahvaljujući njemu
Dobra djela ne planira pa čim mu se ukaže prilika on pomaže koliko god može, a od danas mu jedna baka iz Višegrada (BiH) može zahvaliti što joj je spasio život i izbavio je iz sniježnih nanosa

Beograđanin Vojkan Krstić (35) godinama unazad bavi se humanitarnim radom u Beogradu, ali i cijeloj Srbiji. Spasio je na stotine kučića od zime, zaposlio veliki broj ljudi, asfaltirao je ulice, spasavao živote tokom velikih poplava u Obrenovcu, a ovoga puta njegova dobra djela otišla su i preko granice Srbije.


Dobra djela ne planira pa čim mu se ukaže prilika on pomaže koliko god može, a od danas mu jedna baka iz Višegrada (BiH) može zahvaliti što joj je spasio život i izbavio je iz sniježnih nanosa.


- Pošto mi je mama iz Višegrada ja sam otišao tamo, a neki poznanici su me zamolili da im očistim put od snijega koji je napadao posljednjih par dana. Pošto posjedujem vozilo za čišćenje snijega, nije mi to predstavljalo nikakav problem pa sam otišao - priča nam Krstić.


Kada je krenuo na ovaj humani poduhvat ni slutio nije da će spasiti jedan život.


- Na 10 kilometara od civilizacije, ugledao sam sklupčanu promrzlu baku, vidno uplašenu. Odmah sam joj prišao, dao joj svoju jaknu i pitao je kako je dospjela tu. Nije govorila, a nije mogla ni da hoda. Izgledala da je bolesno. Spustio sam je do prve kuće i pozvao policiju. Valjda se već neko javio da je traži, koliko sam čuo njen sin, pa će je uzeti, a ja sam nastavio sa svojim poslom. Ona je sada, hvala Bogu dobro - kazao nam je Krstić kratko, zauzet čišćenjem snijega u selima u Višegradu.


On je stanarima Varadišta, sela u Višegradu prije par dana kupio vozilo kojem će stići do svakog nepristupačnog mjesta u selu, kada on ne bude tu, pa Vardištani ne treba ove zime da brinu za prohodnost puteva kada zaveje snijeg.


Prvih mjesec dana snijeg će čistiti Vojkan Krstić, dok ne nađe čovjeka da ga obuči kako da vozi ovo neobično vozilo.


Krstić je inače vlasnik jedne uspješne beogradske građevinske firme. Spisak dobrih djela koje je učinio kako za ljude, tako i iza životinje, podugačak je.


Zaposlio beskućnika, napravio igralište, asfaltirao put...


Ovaj Beograđanin je pomogao i onima od kojih mnogi okreću glavu. Nekoliko puta je zaposlio beskućnike, jednom je napravio i kuću. Sagradio je igralište u Kumodražu, sredio nekoliko vrtića, asfaltirao put do nekoliko škola, a poznati "čiviluk dobrote" bila je njegova ideja. Svetlani Ilić iz Kruševa platio račun za struju koji je iznosio nekoliko desetina hiljada dinara, renovirao im kuću i odnio odjeću i hranu njoj i njenoj djeci. Bio je među prvim civilnim spasiocima tokom poplava u Obranovcu 2014. godine, bebama iz njegovog kraja daruje po 100 evra...

 

(Blic,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI