PAO PREVARANT

Uhapšen sajber-kriminalac iz Srbije: Amerima na foru uzeo čak 300.000 dolara

Hronika 11.12.17, 14:20h

Uhapšen sajber-kriminalac iz Srbije: Amerima na foru uzeo čak 300.000 dolara
Tokom septembra i oktobra ove godine je doveo u zabludu odgovorna lica firme iz Sjedinjenih Američkih Država i prevarom ih naveo da u dva navrata uplate oko 152.000 dolara na devizni račun njegove firme

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, EUROPOL-om i nadležnim organima SAD-a, uhapsili su M.O. (1948) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo računarska prevara.

 

M. O. se sumnjiči da je, kao odgovorno lice jedne privatne firme iz Kruševca, tokom septembra i oktobra ove godine doveo u zabludu odgovorna lica firme iz Sjedinjenih Američkih Država i prevarom ih naveo da u dva navrata uplate oko 152.000 dolara na devizni račun njegove firme.


Efikasnom akcijom na računu te kruševačke firme u banci u Srbiji blokirano je 95.000 dolara, čime je osumnjičeni spriječen da u cjelosti podigne uplaćeni iznos.

 

Osumnjičenom M.O. određeno je zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

(Espreso,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI