TUŽNE SUDBINE

Životi srpskih legendi kojima bi se svijet klanjao: Posljednje dane proveli u najvećoj bijedi, glođući kosti i bez krova nad glavom

Mediji 11.12.17, 13:20h

Životi srpskih legendi kojima bi se svijet klanjao: Posljednje dane proveli u najvećoj bijedi, glođući kosti i bez krova nad glavom
Iako su bili na vrhuncu slave, mnoge poznate ličnosti na svojoj koži su osjetile teško breme

Iako su bili na vrhuncu slave, mnoge poznate ličnosti na svojoj koži su osjetile teško breme. Nažalost, posljednje dane proveli su u najvećoj bijedi, bez igdje ikoga, a čak i bez krova nad glavom. 

 

Margita Stefanović Magi


Zbog droge i dugova prodala je veliki stan. Iako je bila jedna od najpopularnijih rok muzičarki umrla je kao stanar Doma za nezbrinuta lica na Voždovcu, na infektivnom odjeljenju, gdje su joj posjete bile zabranjene.

 

magi

 


Sonja Savić


Glumica Sonja Savić umrla je u 47. godini života od prekomjerne doze narkotika. Nakon njene smrti komšije su tvrdile da u njenom stanu nije bilo namještaja, spavala je na dušeku na podu, a svuda okolo bili su razbacani upotrijebljeni špricevi.

 

sonja savic

 


Milan Delčić Delča


Milan Delčić Delča nije bio narkoman, međutim posao muzičara nije mogao da mu donese dovoljno novca da se izbori sa teškom bolešću. Borio se desetak godina sa rakom živeći na ivici egzistencije.

 

delca

 


Miodrag Petrović Čkalja


Nas je zasmijavao do suza, a glumac Miodrag Petrović Čkalja je živio i preminuo u bedi.


Utješno je što je makar pred odlazak sa ovog svijeta, prije 14 godina, dobio nagradu za životno djelo Car Konstantin.


Upravo tada se na svom govoru, obratio publici, auditorijumu i svima onima koji su možda zaboravili kakav je doprinos ostavio na polju jugoslovenske glume.


- Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živio sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša djeca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa djeci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mlijeko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvijek, na vrijeme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovdje - rekao je glumac 2002. godine na dodjeli, samo godinu dana pred smrt.

 

miodrag-petrovic-ckalja

 


Tom prilikom je izgovorio i rečenicu koja i dalje odzvanja u glavi mnogih.


"Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske", neutješan je bio popularni Čkalja.


Gizela Vuković


Čuvena srpska glumica Gizela Vuković živjela je kao zvijezda, a umrla u siromaštvu, kao beskućnica, sa bolesnom ćerkom i unukom koji boluje od teškog oblika autizma.

 

gizala-vukovic

 


Goran Čavajda Čavke


Goran Čavajda Čavke je bio muzičar, glumac, panker, buntovnik, umjetnik, zabavljač... Svirao je bubnjeve u Orgazmu, a kasnije je sa Žikom Milenkovićem iz Bajaginih Instruktora formirao grupu Babe.


Umro je nakon dugogodišnjeg konzumiranja narkotika 1997. godine, a pred smrt je imao finansijskih problema.

 

cavke

 

 

(Kurir,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI