APEL ZA POMOĆ OBOLJELOM MALIŠANU

Teška borba dječaka Ajdina Žigonje nakon operacije, otac moli: Pomozite nam da skupimo novac za kontrolu...

Hronika 09.12.17, 17:54h

Teška borba dječaka Ajdina Žigonje nakon operacije, otac moli: Pomozite nam da skupimo novac za kontrolu...
Svaka kontrola u Turskoj, koja uz prijevoz, boravak i smještaj, košta i po nekoliko hiljada eura, za roditelje malog Ajdina predstavlja novu muku i borbu da se novac sakupi na vrijeme. Prva kontrola u 2018. godini zakazana je već u januaru

 

 


Dječaku Ajdinu Žigonji je prije dvije godine dijagnosticiran rascjep kičmene moždine (Spina difida occulta) i krajem 2015. uspješno je operisan u Turskoj. Ova operacija bila je neophodna kako bi se zaustavio dalji rascjep, te spriječilo da dječak ostane nepokretan.


Sama operacija uz prateće bolničke troškove iznosila je 25.000 eura koje je porodica Žigonja uspjela skupiti teškom mukom i od donacija, da bi nakon apela putem emisije "Zabranjeni forum" Zavod za zdravstveno osiguranje ZE-DO kantona odobrio rješenje za refundaciju troškova Ajdinove operacije.


Međutim, svaka naredna kontrola u Turskoj, koja uz prijevoz, boravak i smještaj, košta i po nekoliko hiljada eura, za roditelje malog Ajdina predstavlja novu muku i borbu da se novac sakupi na vrijeme. Prva kontrola u 2018. godini zakazana je već u januaru, a otac Elvis Žigonja obratio se medijima s molbom za pomoć u prikupljanju neophodnih novčanih sredstava kako ovu kontrolu ne bi propustili.


Prema njegovim riječima, za prijevoz, smještaj i kontrolu kod tri doktora u Turskoj potrebno je 7000 eura.


- Za samo nekoliko dana otkako smo podijelili apel za našeg dragog Ajdina skupljeno je blizu 1000 eura.  Uz Allahovu pomoć i nesebičnu pomoć dobrih ljudi, vjerujemo da ćemo do januara sakupiti i ostatak sredstava. Pomozite nam i hvala vam svima, kaže u svom apelu Ajdinov otac Elvis Žigonja.


Svi oni koji mogu i žele pomoći ovom teško bolesnom dječaku, mogu to učiniti na sljedeći način: 


Za uplate iz BiH
 
Intesa SanPaolo Banka Zenica
Na ime: Ajdin Žigonja 
Racun banke:154-001-00000019-10 
Broj Ajdinovog tekućeg računa: 915791Z1Z66413
(Ako kojim slučajem neće da prihvati slovo Z,onda možete staviti broj 2)


Za uplate iz inostranstva: 

Intesa Sanpaolo Banka, Obala Kulina bana, 71000 Sarajevo. 
Primatelj: Ajdin Žigonja, Reisa Čauševića 11 
IBAN:BA391542019991579154 
SWIFT: UPBKBA22


Za sve dalje informacije oko Ajdinovog liječenja možete kontaktirati njegovog oca, kontak telefon: +38762062226 (viber ili Whatsapp), ili na Facebook grupi koja se zove POMOZIMO AJDINU ŽIGONJI ili putem ličnog FB profila Elvis Žigonja.
    

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI