general Armije RBiH o optužnici iz Hrvatske

Jovan Divjak: Neka dođu u Logavinu broj 6, možemo popiti bosansku kafu i pričati

Hronika 09.12.17, 16:37h

Jovan Divjak: Neka dođu u Logavinu broj 6, možemo popiti bosansku kafu i pričati
Hrvatsko pravosuđe još početkom ove godine potvrdilo je da radi na predmetima koji se tiču generala Armije RBiH, ali nikad nije došlo do objavljivanja ili potvrđivanja optužnice

 

Nakon što je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) najavilo da će uskoro objaviti optužnice protiv penzionisanih generala Armije RBiH, koje tereti za navodne ratne zločine nad Hrvatima tokom rata u BiH, a sve u svjetlu nedavne presude Haškog tribunala Prliću i ostalima, jedan od optuženih generala koji se nalazi na spisku, Jovan Divjak, dao je kratak komentar za  Avaz:

 

- Znam da su tražili od našeg tužilaštva adrese stanovanja. Tu sam, ko me treba. Neka dođu u Logavinu ulicu broj 6. Možemo popiti finu bosansku kafu i popričati. Ja ne krijem ništa od toga što se dešavalo u ratu. Dakle, eto imaju moju adresu. Ako žele, mogu doći – kazao je Divjak.

 

Vijest o optužnici protiv bh. generala posljednjih dana prenijeli su brojni mediji u Hrvatskoj, BiH i regionu, pozivajući se na neimenovane i nezvanične izvore iz ove hrvatske pravosudne institucije. 

 

Prema navodima tih medija, među optuženim generalima Armije RBiH su: Atif Dudaković, Jovan Divjak, Sefer Halilović, Vehbija Karić, Selmo Cikotić, Enver Hadžihasanović, Asim Koričić, Sakib Mahmuljin, Amir Kubura, Šerif Patković, Đemal Merdan, Ramiz Dreković, Salko Gusić, Enes Kovačević, Bakir Alispahić, Fahrudin Agić i Midhat Cerovac.

 

Hrvatsko pravosuđe je još početkom ove godine potvrdilo da radi na predmetima koji se tiču generala Armije RBiH, ali nikad nije došlo do objavljivanja ili potvrđivanja optužnice.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI