FOTO&VIDEO/ Okovani bijelim pokrivačem

Snijeg paralisao BiH, kolaps u Sarajevu: Zimske službe još nisu izašle na teren, prevrnuo se teretni kombi na Rostovu

Hronika 09.12.17, 13:25h

Snijeg paralisao BiH, kolaps u Sarajevu: Zimske službe još nisu izašle na teren, prevrnuo se teretni kombi na Rostovu
Zbog ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, kao i poledice, savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, uz obavezno korištenje zimske opreme

 

Težak i gust snijeg pada od jutarnjih sati i u glavnom gradu BiH. Najviše problema stvara u saobraćaju, naročito zbog njegovog zadržavanja na cesti.

 

Fotoreporter portala Avaz.ba zabilježio je prizore na ulicama prijestolnice. Zbog vremenskih neprilika izazvan je i kolaps u saobraćaju.

 

snijeg-sarajevo-saobracaj

Foto: Avaz

 

Službe za zimsko održavanje još uvijek nisu izašle na teren.

 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekivana visina novog snježnog pokrivača iznosit će od 5 do 15, lokalno do 25, a na planinama i do 35 centimetara.

 

Zbog ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, kao i poledice, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno korištenje zimske opreme.

 

Snježno nevrijeme pogodilo je i Kiseljak, a osim što nije očišćeno središte ovog grada, prisutan je i problem neočišćenosti magistralnog puta M-5, koji je jedan od najprometnijih u Srednjoj Bosni.

 

Do sada je na planinama Vis, Trebava, Ozren, Majevica napadao dvadesetak centimetara. Saobraćaj se odvija usporeno, posebno na prijevojima Bukva, Duje, Monj.

 

Zbog sinoćnjeg snažnog vjetra, kao i gustog snijega koji od jutra pada u sjeverozapadnoj Bosni, dijelovi Cazina, Bosanske Krupe, Velike Kladuše i Sanskog Mosta trenutno su bez struje.

 

Trenutna visina snježnog pokrivača u Bihaću je 16 centimetara, Sanskom Mostu 11, a snijeg i dalje pada.

 

U Kreševu je od jutros napadalo do 10 centimetara snijega. Zimske službe, prema informacijama sa terena, rade, ali se u centru Kreševa na kolovozu ipak nalazi sloj snijega debljine nekoliko centimetara.

 

Ovakva situacija usporava i otežava prolazak automobila i kretanje pješaka kroz glavnu ulicu u Kreševu.

 

Policija interveniše i na Bradini, gdje su se formirale velike kolone automobila, javlja Avaz.

 

 

Na magistralnom putu M16.4 Novi Travnik – Bugojno, na planinskom prevoju Rostovo došlo je do prevrtanja teretnog kombija, pa se na tom dijelu puta saobraća naizmjenično, jednom trakom.

 

snijeg-nesreca-kamion-kombi

Foto: Facebook

 

Iz MUP-a SBK su rekli za portal Faktor da nemaju prijavljenih nesreća sa povrijeđenim osobama.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI