Novi detalji oružane pljačke na Stupu/ Spasila ih gusta magla

Sarajevski razbojnici zaštitaru benzinske pumpe stavili pištolj na čelo, u kasi bilo samo 1.000 KM: 'Pucaj mu u noge!'

Hronika 09.12.17, 12:14h

Sarajevski razbojnici zaštitaru benzinske pumpe stavili pištolj na čelo, u kasi bilo samo 1.000 KM: 'Pucaj mu u noge!'
Zahvaljujući gustoj magli, pljačkaši su ipak uspjeli pobjeći, te nestali u mraku. Iako su blokirani svi okolni putevi, golf koji su koristili prilikom pljačke pronađen je prazan

 

Sarajevska policija i dalje traga za dvojicom razbojnika, koji su maskirani fantomkama i naoružani upali na benzinsku pumpu "Ina" u naselju Stup, potom ukrali Golf 5 jednog od radnika pumpe iz kojeg su tokom potjere zapucali na policijsku patrolu koja je krenula u potjeru za njima.

 

U međuvremenu su procurili detalji ovog pravog filmskog razbojništva koje se dogodilo oko 2 sata poslije ponoći.

 

Razbojnici su, kako saznaje Faktor.ba iz neslužbenih izvora, na pumpu u ulici Džemala Bijedića došli pješke, te su odmah razoružali zaštitara koji je stajao ispred vrata, uperivši mu pištolj na čelo.

 

Zatim su natjerali radnike da im iz kase daju novac od pazara, a potom je, navodno, jedan od njih dvojice, razočaran svotom od oko 1.000 KM, povikao drugom "Pucaj mu u noge!" (radniku pumpe).

 

Ovaj ga, srećom, nije poslušao, a ni dvije minute poslije, već su vozilom ukradenim ispred pumpe bježali Bojničkom ulicom, gdje ih je sustigla patrola. Razbojnici su tada zapucali na policiju, koja je uzvratila vatru i sa nekoliko hitaca pogodila golf.

 

Zahvaljujući gustoj magli, pljačkaši su ipak uspjeli pobjeći, te nestali u mraku. Iako su blokirani svi okolni putevi, golf koji su koristili prilikom pljačke pronađen je prazan.

 

Rupe od metaka na zadnjem vjetrobranskom staklu svjedočile su o vatrenom okršaju, a unaokolo su bile razasute kovanice, koje su vjerovatno ispale jednom od njih prilikom bijega.

 

Policija je obavila uviđaj, te su izuzeti tragovi i dokazi koji će biti vještačeni, a sve su snimile i kamere videonadora na objektu. 

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI