NAKON JEZIVE TRAGEDIJE NA GRANICI

MUP Hrvatske tvrdi: Nismo krivi za smrt 6-godišnje djevojčice, nije davala znake života

Hronika 08.12.17, 20:07h

MUP Hrvatske tvrdi: Nismo krivi za smrt 6-godišnje djevojčice, nije davala znake života
Iz MUP-a su naveli kako su policijski službenici upoznali majku djevojčice o daljnjem tijeku događaja te je ona dragovoljno pristala vratiti se, zajedno s ostatkom grupe, u Republiku Srbiju



 

Ministarstva unutarnjih poslova RH u petak je reagiralo na medijske napise u vezi stradavanje djevojčice iz Afganistana prošlog mjeseca u blizini hrvatsko-srpske granice, odbacivši bilo kakvu povezanost s tom nesrećom.


Iz MUP-a su podsjetili da je 21. studenog, oko 20 sati, na otprilike 250 metara u dubini teritorija Srbije, blizu granice s Hrvatskom, poginula afganistanska djevojčica kad je na nju naletio teretni vlak.


Tog su dana policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske termovizijskom kamerom uočili grupu osoba, koje su stajale uz južni kolosijek pruge na udaljenosti oko 300 metara od granične crte, u Srbiji.


Nekoliko trenutaka nakon uočavanja grupe, policijski službenici čuli su neprekidni zvuk sirene lokomotive i kočenje kompozicije vlaka s mjesta gdje su osobe uočene.


Nakon kratkog vremena do policijskih službenika na graničnu crtu dotrčale su nepoznata ženska i nepoznata muška osoba s djetetom u naručju, koje je bilo vidljivo teško ozlijeđeno u predjelu glave s tragovima krvi na licu i otvorenom ranom na zatiljku. Dijete nije davalo znakove života, a policijski službenici odmah su zatražili dolazak Hitne medicinske pomoći, naveli su iz hrvatskog MUP-a.


Na željeznički kolodvor pristigla je ekipa Hitne medicinske pomoći koja je u 21.10 sati utvrdila smrt djevojčice, rođene 2009. godine u Afganistanu.


Iz MUP-a su naveli kako su policijski službenici upoznali majku djevojčice o daljnjem tijeku događaja te je ona dragovoljno pristala vratiti se, zajedno s ostatkom grupe, u Republiku Srbiju.


"Tada smo izvijestili kako nam nisu poznati detalji istrage i druga postupanja tijekom navedenog događaja jer su oni u potpunosti u nadležnosti tužiteljstva Republike Srbije koje je provodilo mjere i radnje na mjestu stradavanja, a koje je, još jednom naglašavamo, na području Republike Srbije. Tijelo djevojčice bilo je smješteno u mrtvačnici Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, a predano je na daljnju skrb pogrebnom poduzeću iz Srbije 23. studenog kada su došli po njega. Također izvješćujemo da je pogreb, zbog kojeg je obitelj izrazila negodovanje zbog nepoštivanja vjerskih običaja, obavljen u Republici Srbiji", ističe MUP RH.


Iz MUP-a su izrazili žaljenje zbog tragičnog događaja.

 

(Fena/ad)

BLIN
KOMENTARI