VIDEO/ Uništene stotine zgrada

Novi požari haraju Kalifornijom, vatrogasci bespomoćni, vjetrovi dostižu brzinu uragana

Hronika 08.12.17, 08:14h

Novi požari haraju Kalifornijom, vatrogasci bespomoćni, vjetrovi dostižu brzinu uragana
U okrugu Ventura vatra koja gori već četiri dana uništila je najmanje 439 zgrada i oštetila još 85. Oko 200 000 stanovnika je evakuirano

 

Dva nova požara izbila su u četvrtak u južnoj Kaliforniji i dodatno otežala posao iscrpljenim vatrogascima, javlja CNN.

 

Do sada je izgorilo 570 kvadratnih kilometara površine u šest velikih šumskih požara ovog tjedna, objavili su kalifornijski vatrogasci.

 

Dvoje ljudi zadobilo je opekline u novom požaru sjeverno od San Diega, koji se širi "ekstremno velikom brzinom", objavili su službenici.

 

U okrugu Ventura vatra koja gori već četiri dana uništila je najmanje 439 zgrada i oštetila još 85. Oko 200 000 stanovnika je evakuirano, a 5700 vatrogasaca neprestano se bori protiv vatrene stihije. 

 

Borbu im otežavaju snažni vjetrovi brzine do 130 kilometara na sat, za koje se predviđa da će u planinskim područjima doseći snagu uragana kategorije 1.

 

Skoro polovica ukupnog broja vatrogasaca u Kaliforniji bori se protiv požara na jugu, a stotine škola i javnih ustanova u najmanje 16 okruga je zatvoreno. 
 

Požar bio mogao ostati zapamćen kao jedan od najgorih u povijesti Kalifornije. U jednoj fazi širio se brzinom od jednog jutra zemlje po sekundi te u sat vremena narastao deset puta.

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI