PSIHIJATRI MOGU DA GA UKOPAJU

Nema svjedoka protiv Marjanovića: Zoran je ili bio drogiran i hipnotisan ili je nevin?

Hronika 07.12.17, 17:25h

Nema svjedoka protiv Marjanovića: Zoran je ili bio drogiran i hipnotisan ili je nevin?
Ukoliko odbrana ne predloži svjedoke, startovaće tim sudskih vještaka, koji će utvrditi da li je duševno zdrav i da li govori istinu kada tvrdi „da tužilaštvo ima pogrešnog čovjeka“

Ključni korak koji bi Zoranu Marjanoviću mogao, eventualno, da zapečati sudbinu iza rešetaka jeste procjena psihijatara, koji utvrđuju da li boluje od privremene ili hronične duševne bolesti i da li je u vrijeme Jeleninog ubistva, kojim slučajem, bio pod dejstvom alkohola, droge ili hipnoze!


Protiv Zorana Marjanovića je iscrpljena lista svjedoka tužilaštva, ali su sada na potezu njegovi advokati, koji mogu da predlažu svoje svjedoke. Ukoliko odbrana ne predloži svjedoke, startovaće tim sudskih vještaka, koji će utvrditi da li je duševno zdrav i da li govori istinu kada tvrdi „da tužilaštvo ima pogrešnog čovjeka“.


- Tim utvrđuje da li osumnjičeni, eventualno, boluje od privremene ili hronične duševne bolesti. Neophodno je ustanoviti da li je Zoran u vrijeme Jeleninog nestanka i ubistva, eventualno, bio pod dejstvom alkohola, droge ili hipnoze! Ljekari će da razjasne kakva je njegova sposobnost rasuđivanja i da li je u vrijeme kritičnog događaja možda bila smanjena. Testovi će dati odgovor kakvo je njegovo kratkotrajno i dugotrajno pamćenje, logičko zaključivanje i rasuđivanje, brzina obrade vizuelnih i zvučnih informacija, što dodatno može da rasvijetli njegove iskaze, date poslije hapšenja - kaže naš sagovornik.


U timu ljekara, koji posmatraju osumnjičenog, uglavnom su dva psihijatra i psiholog.


- Oni mogu bukvalno svakog dana da idu u Centralni zatvor, testiraju Zorana i razgovaraju sa njim, ukoliko procijene da je to potrebno za konačno rješavanje dilema da li je na bilo koji način umiješan u zločin ili nešto krije. Dobar i iskusan stručnjak može na osnovu samo jednog crteža da otkrije da li Zoran nešto prećutkuje i zbog čega! Time bi mnogo toga bilo jasnije. Dobili bismo konačno odgovor da li je Zoran zaista umiješan u zločin? Ukoliko nije, zašto onda ćuti, koga se plaši i zbog čega je Vladimir Marjanović u panici ponavljao „da će mu sina ubiti u zatvoru“ - navodi naš izvor.


Odbrana može da predloži saslušanje svojih svjedoka, ukoliko procijeni da su njihovi iskazi ključni i da rješavaju sudbinu udovca iz Borče.


- Svjedoci koji su do sada saslušani nisu iznijeli dokaz koji bi osumnjičenog doveo u vezu sa zločinom koji je potresao Srbiju. Oni su na saslušanju uglavnom govorili o odnosima između osumnjičenog i njegove pokojne supruge, kao i o Jeleninim odnosima s ostalim ukućanima. Među njima je bilo i mještana Borče, koji su govorili o tome koga su 2. aprila 2016. vidjeli na nasipu u Borči, ali niko od njih nije iznio dokaze koji nekog direktno terete - kaže naš sagovornik upućen u istragu.


Oružje kojim je Jelena ubijena još nije pronađeno, a bilo bi ključno za rješavanje ovog slučaja.


- Jedini dokazi, koji su i doveli do hapšenja udovca iz Borče, jesu tragovi blata na njegovoj odjeći, kao i listinzi i bazne stanice koji ukazuju na njegovu komunikaciju s ostalim članovima porodice. U slučaju da konačna procjena pokaže da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice, tužilaštvo može da traži dopunsku istragu i proširivanje istrage na druge osobe - navodi naš sagovornik blizak istrazi.

 

(Alo,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI