POČINIO NA "KRAJNJE PODMUKAO NAČIN"

Bivšu djevojku pokušao da ubije bombom: Goranu Vučkoviću iz Laktaša kazna smanjena za 3 godine

Hronika 07.12.17, 14:47h

Bivšu djevojku pokušao da ubije bombom: Goranu Vučkoviću iz Laktaša kazna  smanjena za 3 godine
Optužnica ga je teretila da je pokušaj ubistva počinio na „krajnje podmukao način“, a sve zbog neuzvraćene ljubavi, tako što je neposredno nakon što su prekinuli vezu, ispred ulaza u njen stan ostavio PVC vrećicu u kojoj su bili drvena potpala, hepo kocke, čips, te ručna bomba M-52 maskirana u kori drveta

Vrhovni sud RS donio je odluku kojom se Goran Vučković (44) pravosnažno osuđuje na osam godina zatvora za pokušaj ubistva bivše djevojke Suzane Prerad (35).

 

Vučković je u junu ove godine u prvostepenom postupku osuđen na 11 godina zatvora, te mu je Vrhovni sud RS za tri godine umanjio kaznu. Sudsko vijeće Okružnog suda Banjaluka ga je ranije proglasilo krivim za pokušaj teškog ubistva, uz obrazloženje da je 16. jula 2016. godine u Aleksandrovcu kod Laktaša pokušao da ubije svoju bivšu partnerku Suzanu Prerad.

 

Međutim, sudija Milan Blagojević je tada imao izdvojeno mišljenje i tražio je oslobađajuću presudu.

 

- Odbija se, kao neosnovana, žalba okružnog javnog tužioca, a djelimično uvažavaju žalbe branilaca optuženog, te se preinačava u odluci o kazni presuda Okružnog suda u Banjaluci i optuženi se osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od osam godina. U preostalom dijelu prvostepena presuda ostaje neizmijenjena - kazala je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.


Optužnica ga je teretila da je pokušaj ubistva počinio na „krajnje podmukao način“, a sve zbog neuzvraćene ljubavi, tako što je neposredno nakon što su prekinuli vezu, ispred ulaza u njen stan ostavio PVC vrećicu u kojoj su bili drvena potpala, hepo kocke, čips, te ručna bomba M-52 maskirana u kori drveta. Kada je Preradova naložila vatru u kaminu i stavila unutra koru drveta u kojoj je bila bomba, došlo je do eksplozije i teško je povrijeđena.


Vučković je na jednom od ranijih ročišta u Okružnom sudu u Banjaluci kazao kako bi se "ubio da je onakav čovjek kao što ga predstavlja tužilaštvo", i tvrdio je da nije počinio djelo koje mu se stavlja na teret.


Tužilaštvo je, međutim, cijenilo da je pokušaj ubistva počinio na "perfidan način" i to zbog ljubomore jer je Prerad prekinula s njim.


Vučkovićev branilac Jevto Janković je od početka ovog procesa izjavljivao da je optužnica podignuta bez dokaza, te da su prije i tokom njenog pisanja, učinjene brojne zloupotrebe na štetu njegovog branjenika.

 

(Mondo,BLIN MAGAZIN/ljk)

 

BLIN
KOMENTARI