Nakon što je za 33-godišnjakom raspisana potjernica

Elvir Faladžić uhapšen u Sarajevu: Predstavljao se kao vlasnik firme koja radi s Arapima, a onda...

Hronika 07.12.17, 12:04h

Elvir Faladžić uhapšen u Sarajevu: Predstavljao se kao vlasnik firme koja radi s Arapima, a onda...
Elvir Faladžić javnosti je poznat i u slučaju kada se prije nekoliko godina predstavljao da je vlasnik firme E&M d.o.o. koja je registrovana u Istočnoj Ilidži

 

Elvir Faladžić (33) iz Konjica za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potjernicu zbog sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave uhapšen je sinoć u Ulici Krečane u Sarajevu. On je nakon hapšenja priveden u sarajevsku policiju a trenutno ga istražitelji saslušavaju. O daljim mjerama će biti odlučeno naknadno, a obaviješteno je i Tužilaštvo.

 

Potjernicu za Faladžićem je raspisao sarajevski Općinski sud.

 

Elvir Faladžić javnosti je poznat i u slučaju kada se prije nekoliko godina predstavljao da je vlasnik firme E&M d.o.o. koja je registrovana u Istočnoj Ilidži. On je, kako su mediji već pisali, došao u firmu A-steel 17. novembra kako bi kupio robu - armaturnu mrežu. Sat vremena je razgovarao s radnicima, kazavši da radi s Arapima na poslovima trgovine zemljištem i na obnovi kuća, sve s ciljem da ih uvjeri kako je ozbiljan kupac.

 

Protiv Faladžića je 2010. godine optužnicu podiglo Tužilaštvo BiH za krivično djelo nedozvoljenog korištenja autorskih prava. U njegovom vozilu su pronađena 1.454 piratska CD-a i DVD-a različitog sadržaja, čime je prekršio zakon.

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI