interes za širok asortiman proizvoda

Zlatna džezva, Tops, Oaza, Tajna i Zlatni puder u katarskim marketima početkom 2018.

Biznis Klub 07.12.17, 11:46h

Zlatna džezva, Tops, Oaza, Tajna i Zlatni puder u katarskim marketima početkom 2018.
Također, pokazan je interes za Agrokomercove biskvite Tops, vodu Oaza, zatim brašno Zlatni puder i konditorske proizvode Klasa, kao i druge brandove iz programa ‘Bosanske kuhinje’ koji se i ovaj put se pokazao posebno zanimljivim

 

Kompanija Labbaik Group iz Katara krajem ovog mjeseca uvesti će prve količine brandova Zlatna džezva, Tops, Oaza, Zlatni puder, te Klasovih konditorskih proizvoda, a ovi proizvodi naći će se na policama lanaca marketa u Kataru već početkom iduće godine.

 

- Doha kao jedna od najvažnijih metropola Zaljeva i Katar kao zvanično najbogatija država sa najvećim BDP-om po glavi stanovnika predstavlja dobru priliku za naše kompanije da ojačaju svoju poziciju u tom dijelu svijeta. Sama činjenica da je komunikacija direktna sa stranim kupcem daje na težini cijelog projekta. Naš katarski partner pokazao je interes za širok asortiman proizvoda, sa fokusom na Vispakove brandove Zlatna džezva, Juhe i Tajna začine - izjavio je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Group.

 

Također, pokazan je interes za Agrokomercove biskvite Tops, vodu Oaza, zatim brašno Zlatni puder i konditorske proizvode Klasa, kao i druge brandove iz programa ‘Bosanske kuhinje’ koji se i ovaj put se pokazao posebno zanimljivim.  

 

- Nakon što su početkom juna ove godine prekinute sve veze sa Saudijskom Arabijom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Egiptom, odakle smo uvozili većinu namirnica i drugih potrepština, ukazala se šansa za brandove iz BiH da počnu sa izvozom većih količina u ovaj dio Zaljeva. S tim u vezi, Katar je pojednostavio administrativne procedure, tako da smo već uvezli prve količine različitih proizvoda iz BiH. Nakon obilaska fabrika i potpisa memoranduma o poslovnoj saradnji, očekujemo i njihove proizvode uskoro na našem tržištu. Prema našem istraživanju postoji velika potreba za većinom njihovih brendova, tako da se radujem saradnji sa Hrvićem i njegovim timom - kazao je Mohamed Gamal Mostafa, generalni menadžer Labbaik Group.

 

Prve narudžbe, kako se navodi u zajedničkom saopćenju za javnost, trebale bi uslijediti do kraja ovog mjeseca, a već početkom 2018. godine očekuju da se ovi proizvodi nađu na policama lanaca marketa u Kataru. 

 

Labbaik Group čini šest kompanija. To su Trade and Supermarkets, Travel and Tourism, Transportation, Real Estate and Contracting, Hajj and Umra i Labbaik Travel & Tourism u Bosni i Hercegovini koja je ove godine počela sa radom. U   njihovom vlasništvu je i 11 supermarketa od kojih svaki ima svoje skladište, te šest dodatnih skladišta. Zajednički godišnji prihodi Labbaik Group iznose gotovo 570 miliona KM.

 

AS Group je najveća prehrambena industrija u Bosni i Hercegovini, sa ukupnim prometom od oko 300 miliona KM ostvarenim u prošloj godini, a posluje u okviru tri divizije - proizvodnja hrane, trgovina i tekstil. AS Group zapošljava oko 4.500 radnika u više kompanija, a neke od njih su: AS d.o.o. Jelah, Klas d.d. Sarajevo, Vispak d.d. Visoko, Oaza d.o.o., Sprind    d.d. Sarajevo, Mlin i pekara Ljubače, Napredak d.d. Tešanj, Fortitudo d.o.o. Travnik, Vemal d.d. Tešanj, zatim AC Food d.o.o. Velika Kladuša i Max Zara d.o.o. Sarajevo, te Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo, saopćeno je iz Uprave MCM.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI