Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dragan Čović: Razgovori u Beogradu su bili iskreni i otvoreni

Front 06.12.17, 19:08h

Dragan Čović: Razgovori u Beogradu su bili iskreni i otvoreni
Čović je istakao da odnos koji postoji na ekonomskom planu, gdje se bilježi rast spoljnotrgovinske razmjene, treba slijediti i na polju politike

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je na sastanku sa predsjednikom Skupštine Srbije Majom Gojković da su današnji razgovori u Beogradu bili iskreni i otvoreni, istakavši da je sve manje otvorenih pitanja između dvije zemlje.

 

Čović je na sastanku u Skupštini Srbije, kojem su prisustvovali i članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, izrazio uvjerenje da se intenzivnom komunikacijom sva pitanja mogu brzo riješiti. On je naglasio da postoji potreba i za intenzivnom komunikacijom na zakonodavnom nivou, kao i na nivou Savjeta ministara i Vlade Srbije, te u tom kontekstu istakao značaj predstojeće posjete delegacije Parlamentarne skupštine BiH Srbiji, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

 

Čović je istakao da odnos koji postoji na ekonomskom planu, gdje se bilježi rast spoljnotrgovinske razmjene, treba slijediti i na polju politike. Gojković je naglasila da put ka boljoj budućnosti u regionu vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima od obostranog interesa, pri čemu je "Srbija više puta i konkretnim aktivnostima pokazala jasnu želju za daljim napredovanjem odnosa dve zemlje".

 

Ona je rekla da međuparlamentarna saradnja predstavlja važan segment daljeg produbljivanja bilateralnih odnosa dvije zemlje i da očekuje da će u najskorije vrijeme doći do uzvratne posjete Srbiji predsjedavajućih oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

 

Gojković je istakla da će to biti prilika za unapređenje saradnje na nivou odbora, posebno u oblasti evropskih integracija, spoljnih poslova, kao i poslaničkih grupa prijateljstva i stalnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim organizacijama. Ona je rekla da postoji obostrana zainteresovanost za jačanje saradnje u oblasti evrointegracija, koje su važne za cijeli region.

 

Ona je naglasila da su mir i stabilnost u regionu neophodan uslov za napredak svake zemlje regiona, kao i regiona u cjelini. Na sastanku u Skupštini Srbije bilo je riječi o izgradnji infrastrukture s ciljem boljeg povezivanja dvije zemlje, i mogućnostima saradnje u zajedničkim projektima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI