VIDEO/ Nakon sastanka u Beogradu

Čović zakuhao, Izetbegović dig'o prst, a Vučić na sve stavio tačku: Pogledajte kako je izgledala pres-konferencija!

Front 06.12.17, 13:39h

Čović zakuhao, Izetbegović dig'o prst, a Vučić na sve stavio tačku: Pogledajte kako je izgledala pres-konferencija!
U vezi toga da će BiH vodeći svoju međunarodnu politiku čekati na stav Beograda, moram kazati da će se o međunarodnoj politici i stavovima BiH odlučivati u Sarajevu između tri člana Predsjedništva BiH, pojasnio je Bakir Izetbegović


Vanjska politika Bosne i Hercegovine utvrđivat će se u BiH uz uvažavanje stavova susjednih država i zemalja Evropske unije, kazao je danas član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na pres-konferenciji u Beogradu nakon susreta s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.


- U vezi toga da će BiH vodeći svoju međunarodnu politiku čekati na stav Beograda, moram kazati da će se o međunarodnoj politici i stavovima BiH odlučivati u Sarajevu između tri člana Predsjedništva BiH - pojasnio je Bakir Izetbegović.

 

izetbegovic
 

Zamolio je, kaže, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića da ovu stvar iznese kao vlastiti stav, a ne kao stav trojice članova Predsjedništva BiH, jer je njegov stav da se vanjska politika BiH vodi u Sarajevu.


Na to je Vučić kazao da bi on pojasnio svoju izjavu kazavši da je citirao ono što je tokom zvaničnih razgovora i dobio kada je istaknuo da sve dok Srbija ne promijeni svoj stav u vezi Kosova, BiH će imati isti stav kao Srbija.

 

Članovi Predsjedništva BiH stigli su sinoć u Beograd na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a tokom susreta razgovarano je o bilateralnoj ekonomskoj saradnji, te međunarodnoj i regionalnoj saradnji, ekonomskim integracijama, odbrambenoj i sigurnosnoj politici.

 


 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI